Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 21-07-2010

Vrouw omgekomen

VEENENDAAL Bij een ongeval met een vuilniswagen kwam op dinsdag 20 juli een vrouw om het leven.

Rond 09.05 uur reed een 51-jarige chauffeur uit Veenendaal met een vuilniswagen over de Meindert Hobbemastraat. Achterop de vuilniswagen stonden twee vuilnisophalers. De chauffeur reed met lage snelheid door de straat en voelde opeens iets bij het achterwiel en stopte. Toen bleek dat hij een 62-jarige vrouw uit Veenendaal had aangereden. Door het ongeval was zij op slag dood. De beide vuilnisophalers achterop de vuilniswagen hadden de vrouw wel kort daarvoor op straat zien lopen, maar hebben niet gezien hoe zij onder de vuilniswagen terecht is gekomen.

Door de Afdeling Verkeersongevallenanalyse van de Verkeerspolitie Utrecht is ter plaatse een onderzoek ingesteld. In het kader daarvan wordt aan getuigen van het ongeval verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Belediging

WIJK BIJ DUURSTEDE Agenten hielden op dinsdagavond 20 juli een jongeman aan voor belediging.

Rond 22.20 uur kreeg de politie de melding dat jongeren op de Karolingersweg op een schoolplein vernielingen aan het plegen waren. Op het plein troffen agenten vijf jongeren aan, maar zij zagen niet dat er vernielingen waren gepleegd. Bij het plein stond duidelijk aangegeven dat het plein na 21.00 uur verboden is voor onbevoegden (artikel 461 W.v.Sr). Het vijftal, twee jongemannen van 19, twee van 20 en één van 23 jaar oud en afkomstig uit Wijk bij Duurstede, kreeg daar een bekeuring voor.

Eén van de 19-jarige jongemannen gedroeg zich verbaal zeer vervelend en vond het vervolgens nodig de agenten te beledigen. Daarop werd hij aangehouden. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.