Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

20 juli 2010

Geen parkeervergunning

B&W blijven bij hun besluit om een bewoner van de Bilderdijklaan geen extra parkeervergunning te verlenen. De bewoner heeft al twee parkeervergunningen en vroeg een extra vergunning aan voor een bedrijfsauto. Het beleid voorziet slechts in het verstrekken van maximaal twee parkeervergunningen op één adres. De beschikbare ruimte is beperkt, daarom zijn ook de beschikbare parkeervergunningen beperkt.

Klik hier voor het B&W-besluit

Nieuwe heffings- en invorderingsambtenaren

De heffing en inning van de gemeentelijke belastingen wordt uitgevoerd door een heffingsambtenaar en een invorderingsambtenaar. Deze worden aangewezen door het college. Op dit moment zijn de afdelingsmanagers aangewezen als heffings- en invorderingsambtenaar. In verband met wijzigingen in de gemeentelijke organisatie is het noodzakelijk om dit aan te passen en de clustermanagers hiervoor aan te wijzen.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

Wijziging overeenkomst huisvesting voortgezet onderwijs

Het college is akkoord gegaan met een wijziging van onderdelen van de overeenkomst met het Roelof van Echtencollege en RSG Wolfsbos over de financiering van de huisvesting van beide scholen. De geschillenregeling wordt aangepast. Ook is geregeld dat de verdeling van het geld tot stand komt op basis van het aantal leerlingen, nadat deze bijdragen zijn verminderd met de aanslagen onroerendezaakbelasting.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

Vragen overgangsregeling beëindiging DUBO-regeling

VVD-raadslid Arend Steenbergen heeft in een raadvergadering vragen gesteld over de wijze waarop de gemeente een overgangsregeling voor de beëindiging van de DUBO regeling (stimuleringsregeling Duurzaam Bouwen) uitvoert. Het college antwoordt dat wie voldoet aan de eisen van de regeling tot 1 juni 2011 zijn aanspraken geldend kan maken. Het college zal met die termijn soepel omgaan, als aanvragers een goede reden hebben voor de overschrijding van die termijn.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1

Benoeming bestuursleden STOVOH

Het college heeft een voordracht gemaakt voor de (her)benoeming van bestuursleden van de Stichting voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Hoogeveen (STOVOH). De gemeenteraad benoemt de leden. De twee voorgedragen nieuwe bestuursleden zijn mevrouw N.G.M. Janmaat en de heer H. van de Weg. De her te benoemen bestuursleden zijn: de heren A.F. Kuipers, A. Schoenmakers en H.A.A.J. Seinen en de dames P.C. Tange, A. de Vries en M. Karperien.

Klik hier voor het B&W-besluit Bijlage 1 Bijlage 2