Gemeente Kaag en Braassem

Mogelijk botulisme Oud Ade
Eenden

Aan de Boekhorsterweg in Oud Ade is een zieke eend gevonden. De eend vertoont verschijnselen die kunnen wijzen op botulisme. De gemeente schouwt de vindplaats en omgeving gedurende enkele dagen, om gegevens te verzamelen om mogelijk botulisme vast te kunnen stellen.Â

Waarschuwing
In afwachting van nieuwe gegevens, waarschuwen we dat op deze locatie mogelijk botulisme kan voorkomen. Ieder contact van mensen en honden met eventuele kadavers in het water, moet vermeden worden. Zodra meer informatie bekend is, wordt hierover via deze website en de media gecommuniceerd.

Melden
Botulisme is besmettelijk. Maak daarom altijd melding van (het vermoeden van) botulisme. Dit kunt u doen via telefoon (071) 332 72 72, of via de e-mail: info@kaagenbraassem.nl. Als u een melding doet, vergeet dan niet door te geven:

* Uw naam, adresgegevens en telefoonnummer.
* De locatie van de melding (zo exact mogelijk).
* Het aantal gesignaleerde dieren.

* Het soort gesignaleerde dieren.

* Het tijdstip van de melding.

Voor de opvang van zieke dieren kunt u direct contact opnemen met de dierenambulance of de dierenbescherming. De gemeente coördineert de botulismebestrijding in Kaag en Braassem. Grondeigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor botulismebestrijding op hun eigen grondgebied.

Lees meer over hoe botulisme te herkennen is en hoe te handelen bij het vermoeden van botulisme op de pagina 'Botulisme'.

Â