Gemeente Echt-Susteren


Wegverbreding A2 tussen Urmond en Geleen stap dichterbij

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft zijn handtekening gezet onder het ontwerpwegaanpassingsbesluit A2 Maasbracht-Geleen. De A2/A76 tussen Urmond en Geleen wordt in beide richtingen uitgebreid met één permanente rijstrook. Bij knooppunt Kerensheide komt een fly-over met twee rijstroken in zuidelijke richting. En tussen Urmond en knooppunt Vonderen komt een spitsstrook. Volgens minister Eurlings zit de vaart er goed: âDit jaar nog gaat de schop in de grond. Goed nieuws voor alle weggebruikers die hier regelmatig in de file staan. Met de wegverbreding wordt een hardnekkig knelpunt in Limburg opgelost.â

Â

Rijkswaterstaat legt van 15 juli tot en met 25 augustus 2010 het ontwerpwegaanpassingsbesluit (OWAB) voor het project A2 tussen Maasbracht en Geleen ter inzage. Tevens liggen de bijbehorende aanvragen voor uitvoeringsbesluiten en het milieueffectrapport (MER) ter inzage. Dit project doorloopt een procedure volgens de Spoedwet wegverbreding en de Algemene wet bestuursrecht. Belanghebbenden worden opgeroepen om hun zienswijze kenbaar te maken.

Â

Op het wegvak A2 Maasbracht-Geleen en rondom knooppunt Kerensheide (A2-A76) is het dagelijks aanbod van personen- en vrachtwagens zo groot dat er regelmatig files ontstaan. Dit is de directe aanleiding voor de aanpassingen op deze wegen. De spitsstrook tussen Maasbracht-Geleen in zuidelijke richting is momenteel in uitvoering en is naar verwachting eind dit jaar klaar.