Gemeente Echt-Susteren


Koninklijke erepenning fanfare De Maasoever Roosteren

Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van fanfare De Maasoever Roosteren heeft burgemeester Akkermans op vrijdag 16 juli 2010 om 19.30 uur de Koninklijke erepenning uitgereikt aan genoemde muziekvereniging. De uitreiking vond plaats in het bijzijn van een groot publiek, waaronder ook wethouder Pustjens, tijdens de jaarlijkse slotrepetitie van de fanfare. Vanwege het mooie weer vond de slot repetitie buiten plaats nabij het gemeenschapshuis van Roosteren.

Â

Fanfare De Maasoever is opgericht op 26 juli 1885. Dit om tegemoet te komen aan de vraag om in de dorpsgemeenschap Roosteren een eigen fanfare te hebben om wereldse en kerkelijke activiteiten op te luisteren. Tot dat moment moest de gemeenschap in Roosteren een beroep doen op een fanfare uit een naburig dorp. In 1961 werd de drumband opgericht. Het doel was destijds de fanfare te versterken en te begeleiden tijdens de optredens. Naderhand ging de drumband ook aan concoursen deelnemen waardoor de drumband een steeds zelfstandiger rol ging vervullen.

Â

Rijke historie

De fanfare kent een rijke historie met vele muzikale hoogtepunten en is niet meer weg te denken uit de Roosterse samenleving. Het orkest van de fanfare speelt in de eerste divisie van de stichting Federatie Katholieke Muziekbonden. Fanfare en drumband hebben op dit moment 80 leden.

Â

Fotografie: Ed Hul