Senternovem

21-07-2010 |

Handige checklist voor Duurzaam Inkopen Kantoren

Agentschap NL heeft een checklist opgesteld voor de aankoop of aanhuur van kantoren door overheden. Deze is bedoeld als hulpmiddel voor inkopers van overheidsgebouwen bij het duurzaam inkopen van kantoorgebouwen. Op een eenvoudige manier kunt u met deze vragenlijst de Duurzaam Inkoop-criteria doorlopen. Hiermee zijn de criteria gebundeld van de regelingen EPBD, EPBD voor overheidsgebouwen en de regeling voor Duurzaam Inkopen door Overheden.

Resultaat duurzaam inkopen door de overheid
Sinds 1 januari 2010 koopt de overheid duurzaam in. Voor overheidsgebouwen gelden de Duurzaam Inkoop-criteria voor aankoop en huur van kantoorgebouwen (minimaal label C of twee labelstappen) en renovatie van kantoorgebouwen (minimale verbetering milieuprestatie met twee punten, berekend met GPR-gebouw of 60 Punten berekend met GreenCalc+).

Maar wat levert dit nou precies op? Agentschap NL en de Rijksgebouwendienst laten onderzoek uitvoeren naar het CO_2-reductiepotentieel van duurzaam inkopen van kantoren. De eerste resultaten laten zien dat een reductie van 15% in 2020 haalbaar is.

Meer informatie

Checklist Energielabel Gebouw
Wijzigingsdatum |

21-07-2010