Politie Limburg-Noord

Politie onderschept drugsdeal

Datum: 21-07-2010
Tijd bericht: 13:27
Plaats: Venlo
Dinsdagavond rond half elf zag een politieman van het HEKTOR straatteam een man parkeren op de Heutzstraat. De man stapte uit met een lege rugzak en liep richting de Engelien Schaapstraat, waar hij een woning binnen ging waar eerder al door de politie een relatie was gelegd met drugs.

Even later kwam de man weer naar buiten met een volle rugzak, op de voet gevolgd door een andere man. De tweede man stapte in een andere personenauto en reed weg. De man die eerder door de politieagent gezien was, stapte in zijn personenauto en reed weg via de Stalbergweg.

Een politievoertuig van de noodhulp was snel op locatie en agenten gaven de bestuurder een stopteken op de Karel van Egmondstraat. Deze 36-jarige Duitse man bleek bijna 600 gram hennep bij zich te hebben. Ondertussen werd nagegaan waar de andere personenauto naartoe was gereden, deze bleek even later weer geparkeerd te zijn bij de woning.

Omdat er voldoende reden was om aan te nemen dat er handel in drugs had plaatsgevonden gingen agenten naar de woning. De 33-jarige man uit Venlo werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Hierna werd de deur geforceerd en de woning doorzocht. Op verschillende plekken in de woning werd hennep aangetroffen. In totaal ging het om bijna 700 gram.

In totaal werd dus ruim een kilo hennep onderschept.