Politie Haaglanden

Persberichten 21 juli

Haaglanden, 21-07-2010

Aanhoudingen na overval op juwelier

Den Haag Na een overval op een juwelier in de Hertzogstraat hield de politie dinsdag 20 juli twee mannen aan. Rond 13.00 uur drongen twee mannen de juwelierszaak binnen, waar op dat moment alleen de eigenaar van de zaak aanwezig was. Hij werd door de ene overvaller met geweld tegen de grond gewerkt en bedreigd, terwijl de andere dader zijn slag sloeg. Vervolgens verlieten de beide mannen de winkel en gingen ervandoor op een scooter. De politie startte een zoekactie, waarbij tevens een helikopter werd ingezet. De zoekactie leidde uiteindelijk tot de aanhouding van twee verdachten van 18 en 39 jaar uit Den Haag. De beide mannen zitten nog vast voor verhoor.

Grote hennepkwekerij opgeruimd

Den Haag In een woning aan de Abe Lenstraweg trof de politie, naar aanleiding van een melding, dinsdag 20 juli om 16.35 uur een grote, professionele hennepkwekerij aan. In de slaapkamers boven en in de kelder beneden, stond verspreid apparatuur zoals lampen, afzuigers, temperatuurmeters, filters, ventilatoren en diverse vloeistoffen die gebruikt worden bij hennepkwekerijen. De grote hoeveelheid apparatuur, in totaal 578 hennepplanten en een hoeveelheid gedroogde henneptoppen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Eneco constateerde dat er illegaal stroom was afgetapt. De politie onderzoekt de zaak.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Onbekende wildplasser

Den Haag Op woensdag 21 juli omstreeks 00.05 uur kregen agenten een melding dat een man zich schuldig zou maken aan wildplassen op de Gevers Deijnootweg ter hoogte van de Biesiklette. Deze man werd op de Zwolsestraat staande gehouden en naar zijn ID gevraagd. Omdat de man geen Nederlander was en zijn ID niet bij zich had zijn de agenten met de man naar zijn verblijfadres gereden op de Van Alkemadelaan. Voor het pand begon de man moeilijk te doen en wilde zijn ID niet gaan halen. De agenten hielden de man aan en namen hem mee naar een politiebureau. Daar is hij ingesloten om onderzoek te doen naar zijn identiteit.

Hennepkwekerij in woning
Delft - Agenten gingen dinsdag 20 juli poolshoogte nemen op de Reinier de Graafweg na een melding dat er in een woning een hennepkwekerij aanwezig zou zijn. Bij de bewuste woning zagen zij door het openstaande raam drie wietplantjes in de vensterbank staan en een buis uit het raam hangen. De agenten belden bij de woning aan en werden door de bewoner, een 49-jarige Delftenaar, binnen gelaten. In de kamer waar de drie plantjes in de vensterbank stonden, zagen zij fel licht door een kier van een deur komen. Nadat de bewoner ook deze deur geopend had, zagen de agenten een in werking zijnde hennepkwekerij. De bewoner werd aangehouden en de kwekerij ontmanteld. Toen even later de tweede bewoner, een 34-jarige Delftenaar, thuis kwam, werd ook hij aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Botsing

Westland/Naaldwijk Op de kruising van de Grote Woerdlaan met de Grote Achterweg botsten dinsdagmiddag 20 juli om 16.00 uur een bromfietser en een fietser op elkaar. Bij het passeren botsten de twee tegen elkaar. De schade bleef beperkt en geen van beiden raakte gewond. De 16-jarige bromfietser bleek echter niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook stond de bromfiets waarop hij reed, gesignaleerd ten behoeve van de belastingdienst. Hij kreeg een bekeuring voor rijden zonder rijbewijs en de bromfiets werd in beslag genomen.

Dom en duur

Westland/Naaldwijk Het asociale rijgedrag van een 32-jarige Pool, kwam hem woensdagavond 20 juli duur te staan. De man reed rond 21.00 uur met hoge snelheid op de Middel Broekweg. Daarbij werd hij opgehouden door een auto, die naar zijn zin niet hard genoeg ging. Door te kleven probeerde hij zijn voorganger harder te laten rijden. Dit bleek echter een onherkenbare politieauto te zijn. Ook áchter de man reed toevalligerwijs een onherkenbare politieauto. Er was dan ook geen ontkomen meer aan: hij moest direct 96 euro afrekenen.

Zoetermeerder aangehouden na ruzie met ex-schoonfamilie Zoetermeer - Een 27-jarige Zoetermeerder werd dinsdag 20 juli aangehouden nadat hij op de Zambezistroom ruzie had gekregen met zijn ex-schoonfamilie. Een 25-jarige Zoetermeerse kreeg omstreeks 19.00 uur ruzie met haar ex, de later aangehouden verdachte, voor diens ouderlijke woning aan de Zambezistroom. De vrouw belde daarop haar vader, die samen met haar broer ter plaatse kwam. Er onstond een woordenwisseling tussen de ex en de vader waarbij de vader de ex in het gezicht sloeg en de ex vervolgens de woning inrende. Op het moment dat de vader bij zijn dochter in de auto was gestapt, kwam de ex de woning weer uit met in zijn hand een mes en een vleesbijl. De man haalde een paar keer uit naar de broer van zijn ex. Ook probeerde hij zijn ex-schoonvader met het mes te steken door het openstaande raam van de auto. Gealarmeerde agenten hielden de Zoetermeerder in de omgeving aan. De vader (53) en broer (30) hebben zich in het ziekenhuis laten behandelen aan hun opgelopen (lichte) letsel. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachte zit vast voor verhoor.