Designcord: innovatieve kabelhaspel met automatisch oprolmechanisme

21/07/2010 13:21

Designcord

21-07-2010

P e r s b e r i c h t

Innovatieve kabelhaspel met automatisch oprolmechanisme - een voorbeeld van ondernemingskansen in moeilijke tijden

Het nieuwe Nederlandse bedrijf Designcord brengt kabelhaspels (verlengsnoeren) op de markt met een automatisch oprolmechanisme. De kabel rolt op met slechts één druk op de knop. Dit maakt het oprollen van een lang snoer een stuk eenvoudiger en gebruikersvriendelijk dan met de huidige beschikbare haspels. "De meeste haspels rollen maar moeizaam op en het snoer komt vaak klem te zitten, dus waarom niet de techniek uit een stofzuiger toepassen?" dacht Michael van der Jagt, van Designcord. Verder draaien de stekkers niet mee bij het op- en afrollen van het snoer, wat een grote kluwen aan kabels en een hoop ergernis voorkomt.

Het elektra assortiment bij de bouwmarkt heeft de laatste jaren maar weinig innovatie doorgemaakt en daar springt Designcord handig op in. En niet zonder succes. De eerste leveringen in Nederland zijn de deur al uit en de producten komen binnenkort op de plank bij de grote bouwmarktketens in Duitsland. "We zien dat er veel interesse is in Nederland en internationaal. We zien ook dat er meer kansen zijn en daarom zijn we ons assortiment snel aan het uitbreiden." vertelt Michael van der Jagt.

Per september zal Designcord een assortiment voeren van meer dan 26 artikelen.

De producten zijn in huis ontwikkeld en gepatenteerd met behulp van subsidie van Senter Novem. Verder wordt het internationaal vermarkten van de producten ondersteund door de Netherlands Business Support Offices (NBSO's) van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economisch Zaken. Deze NBSO's zijn in het leven geroepen om Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij hun activiteiten op markten die als omvangrijk en veelbelovend zijn aan te merken.

De Doe-het-zelf markt in Nederland is de afgelopen twee jaar sterk geslonken met 1,4% in 2008 en maar liefst 7,8% in 2009. "Toch liggen er nog steeds kansen in deze en andere markten." zegt Michael van der Jagt "en vanuit de overheid is er goede ondersteuning beschikbaar, ook voor het MKB."

Designcord is eind 2009 officieel van start gegaan en is sinds juli de eerste producten gaan leveren. De orderportefeuille vanuit het buitenland loopt snel vol en de verwachtingen voor de toekomst zijn hooggespannen. Designcord is een mooi voorbeeld van hoe je met een innovatief concept en ondersteuning van de overheid ook in moeilijke economische tijden een goede kansrijke start kan maken.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.designcord.com/