Gemeente Almere

Aftrap Preventieproject toezichthouders

14-07-2010

Sinds drie jaar geeft de gemeente Almere basisscholen een checklist met maatregelen om vandalisme tijdens vakantieperiodes tegen te gaan. Dit zijn periodes waarin scholen langere tijd leegstaan en vandalen dus sneller hun kans grijpen. In de vakanties controleren toezichthouders van Stichting Veiligheidszorg Almere de scholen. Zo ook tijdens de naderende zomervakantie. De aftrap voor de komende controleperiode werd onlangs gegeven door Henk Hoogland van Gebouwen en Gegevensmanagement. Hij deed dit voor alle toezichthouders.

Henk Hoogland memoreerde het goede werk van de toezichthouders. De cijfers wijzen uit dat het zin heeft. Het vandalisme is maar liefst met de helft teruggedrongen. "Het is fijn om te zien dat er mensen zijn die zich met hart voor de zaak willen inzetten! Niet alleen de gemeente Almere is er blij mee, maar ook de mensen die wonen in de omgeving van de scholen. Zij vinden het een veilig idee als ze jullie zien rondlopen", zo zei Hoogland.

Het nieuwe project startte op zaterdag10 juli jongstleden. Zoals gezegd ontvangen de scholen een preventiebericht met checklist. Door de checklist te volgen kunnen ze hun gebouw beter wapenen tegen vandalisme. Voor de school, die het beste omgaat met de checklist, wacht aan het einde van de vakantie een leuke prijs.

Het Preventieproject is een gezamenlijke aanpak van de afdelingen Gebouwen & Gegevensmanagement en Bedrijfsvoering van Stadsbeheer, Kabinet en Veiligheid van SBZ en Stichting Veiligheidszorg Almere.