Gemeente Heeze-Leende


Brand Valkenswaard - 21/7 14.07 uur

Bij Timco plastics recyclingbedrijf op industrieterrein de Veste in Valkenswaard is rond kwart voor negen een grote brand uitgebroken. Het vuur woedt bij Timco Plastics en is overgeslagen naar drie naastgelegen bedrijven. Daaronder zijn de bouwmarkt Fixet en gordijnenfabriek Kobe. Die bedrijven waren op dat moment al geëvacueerd. De brand breidt op dit moment niet meer uit. Een grote rookwolk trekt over Leende. Ook dwarrelen er zwarte vlokken neer. De brandweer heeft onderzocht of er schadelijke stoffen in de rookwolk zitten. Dit blijkt niet zo te zijn. Ook in de neergeslagen roetdelen zitten geen stoffen die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. De geneeskundige adviseur gevaarlijke stoffen geeft als advies om gewassen en dergelijke af te spoelen. Mensen mogen zelf de roetdelen opruimen. Daarna wordt geadviseerd om de handen te wassen.

Op het gemeentehuis van Valkenswaard wordt een crisiscentrum ingericht. Burgemeester Anton Ederveen verwijst voor extra informatie naar de website www.crisis.nl en het telefoonnummer 040-2083431.

Ook bos en heide brand in Heeze
Deze ochtend heeft ook een bos en heide brand gewoed in Heeze. Persberichten meldden dat de brand uit Valkenswaard was overgeslagen naar Heeze. Dit was dus niet het geval. Het betrof een bos en heide brand op Genoenhuis. Hierop zijn vier blusvoertuigen ingezet. Vanwege de brand in Valkenswaard is bij de bos en heidebrand ook een blusvoertuig ingezet uit Weert. Deze brand is inmiddels onder controle. Er zijn nog nabluswerkzaamheden gaande.