Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 juli 2010

Man gewond bij aanrijding

Hengelo
Woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur is een 68-jarige Enschedeër gewond geraakt bij een aanrijding op de A1 ter hoogte van Hengelo-Noord.

De 68-jarige Enschedeër reed op de A1, komende vanuit de richting Oldenzaal en gaande in de richting Amsterdam. Ter hoogte van Hengelo-Noord bemerkte hij te laat dat er een file stond, waardoor hij achterop een vrachtwagen reed. De Enschedeër raakte hierbij gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis worden overgebracht. (2010066080)

Man aangehouden voor mishandeling

Enschede

Dinsdag 20 juli is omstreeks 21.45 uur een 52-jarige man uit Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen en bedreigen van een 37-jarige plaatsgenoot.

De 37-jarige Enschedeër reed op de Usselerweg en werd daar aangesproken door twee mannen. Deze vonden dat de Enschedeër te hard reed. Omdat de 37-jarige man het daar niet mee eens was, stopte hij. Vervolgens werd hij door één van de mannen, de 52-jarige Enschedeër, geslagen en bedreigd met een mes. De 37-jarige is direct na het incident naar het politiebureau gegaan voor het doen van aangifte. Twee agenten zijn naar de Usselerweg gegaan en troffen daar de twee mannen aan. De 52-jarige man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010065897)

Wegpiraat aangehouden

Enschede

Woensdagmorgen 21 juli zagen surveillerende agenten een auto met hoge snelheid over de Gronausestraat rijden, in de richting van Enschede. Aan de Slotzichtweg werd de bestuurder tot stoppen gedwongen en gecontroleerd. De bestuurder bleek zonder rijbewijs het voertuig te besturen. Tevens bleek de APK van het voertuig te zijn verlopen. Daarnaast vermoedden de agenten dat de man onder invloed was van alcohol. De bestuurder gaf bovendien een valse identiteit op. De man, die uiteindelijk een 23-jarige man uit Enschede bleek te zijn, werd aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het politiebureau wees 0,5 promille uit. Na verhoor is de man heengezonden. Hij kreeg bekeuringen voor het opgeven van een valse naam, het rijden zonder rijbewijs, het verlopen APK en voor het rijden onder invloed. (2010065926)

Ingebroken bij twee tankstations, de politie zoekt getuigen

Holten / Albergen

Woensdagmorgen 21 juli hebben twee inbraken plaatsgevonden bij twee tankstations van dezelfde keten. Het gaat om een tankstation aan de Oranjestraat in Holten en een tankstation aan de Ootmarsumseweg in Albergen.

Omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding van een inbraakalarm bij een tankstation aan de Oranjestraat in Holten. De schuifdeur aan de voorzijde van het pand bleek te zijn geforceerd. Uit het pand zijn goederen gestolen.

Omstreeks 05.45 uur kwam er een melding van een inbraak bij een tankstation aan de Ootmarsumseweg in Albergen. Ook hier was de schuifdeur aan de voorzijde van het pand geforceerd en zijn goederen weggenomen.

Of er een verband is tussen de inbraken wordt onderzocht, de politie onderzoekt beide zaken.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets hebben gezien dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen met Politie Twente. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010065958 / 2010065963)

Huisverbod opgelegd
Enschede
Een 52-jarige man uit Enschede heeft dinsdag 20 juli een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 45-jarige partner. Hij is in verzekering gesteld en hulpverlening wordt gestart. (2010065608)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op www.huisverbod.nl.

Bestuurder bestelbus bekneld bij aanrijding Delden
Bij een aanrijding op 20 juli is een 48-jarige bestuurder van een bestelbus dusdanig bekneld geraakt dat hij door de brandweer uit zijn benarde situatie bevrijd moest worden. De 48-jarige bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. De 73-jarige automobilist die het busje raakte bleef ongedeerd.

Dinsdagochtend 20 juli omstreeks 11.45 uur rijdt een 73-jarige automobilist uit Delden over de Berken. Als hij de Europalaan (voorrangsweg) wil oversteken ziet hij de van links komende bestelbus, bestuurd door een 48-jarige man uit Reutum over het hoofd. Hij kan een aanrijding niet meer voorkomen en raakt het busje ter hoogte van het achterwiel. Hierdoor raakt het busje in onbalans, slaat over de kop en komt tegen een lantarenpaal tot stilstand. Hierbij komt de 48-jarige vast te zitten en moet door de brandweer bevrijd worden. Beide voertuigen zijn dusdanig beschadigd dat de kentekendelen zijn ingenomen. (2010065770)

Automobilist wijkt uit en botst tegen geparkeerde vrachtauto

Losser

Een 40-jarige automobilist uit Haaksbergen reed op dinsdag 20 juli omstreeks 06.00 uur vanaf een parkeerhaven achteruit de rijbaan op van de Pol. Hij zag hierbij een 26-jarige automobilist uit Enschede die over de Pol reed niet. Deze automobilist maakte een uitwijkmanoeuvre en reed tegen een links van de weg geparkeerde vrachtauto aan. De 26-jarige automobilist is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2010065585)

Fietsster botst tegen autoportier

Wierden

Een 17-jarige fietsster uit Wierden is op dinsdag 20 juli omstreeks 13.00 uur gewond geraakt toen zij op de Kruissteenweg fietste en tegen een autoportier aanreed van een auto die hier geparkeerd stond. De fietsster is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2010065744)

Aanhouding i.v.m. verdenking dealen van drugs

Losser

Op dinsdag 20 juli omstreeks 17.00 uur is op de Enschedesestraat in Losser een 26-jarige man uit Enschede aangehouden, omdat hij verdacht wordt van het dealen van drugs. In de auto waarin de man zat werden meerdere zakjes met kleine hoeveelheden wit poeder, vermoedelijk cocaïne, aangetroffen. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld. De politie stelt een onderzoek in. (2010065858)