Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Tieners aangehouden voor winkeldiefstal | |
De politie heeft dinsdag 20 juli drie jongens van 15, 16 en 17 jaar, aangehouden voor winkeldiefstal. Het trio zou bij een kledingwinkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een blouse hebben gestolen en ditzelfde geprobeerd hebben met een trui.


De politie kreeg omstreeks 11:00 uur de melding dat medewerkers van een kledingwinkel aan de Hoofdstraat drie jongens verdachten van winkeldiefstal. Er was door hen gezien dat een van de jongens een alarmlabel en prijskaartje in de pashokjes weggooide en vervolgens een trui weghing die vernield bleek te zijn omdat ook hier geprobeerd was om de beveiligingslabels te verwijderen. Ook werd in de winkel een blouse vermist.


De medewerkers waren achter de jongens aangegaan en hadden onderweg de politie gebeld. Deze kwam op aanwijzen van het winkelpersoneel de verdachten tegen in een andere kledingwinkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. Hier zijn de jongens aangehouden en daarna overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De jongens zullen worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij hen een passende maatregel zal worden opgelegd.

|     |Apeldoorn - Onder invloed van gevallen met snorfiets      |

Een 21-jarige vrouw uit Vaassen was rond middernacht op woensdag 21 juli betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval op het fietspad tussen de Gazellestraat en de Zwolseweg in Apeldoorn. Ze was daar met haar snorfiets gevallen en bleek onder invloed van alcohol.


De vrouw was op bovengenoemde locatie met haar snorfiets gevallen. Ze werd ter plaatse onderzocht door personeel van de ambulancedienst, maar ze bleek verder niet gewond te zijn. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de vrouw onder invloed was van alcohol. Hierop is ze aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies zij 0,3 promille. Aangezien de vrouw een zogeheten beginnend bestuurder betreft, maakt de politie proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - Verdachten van diefstal van fiets aangehouden |

De politie heeft dinsdag 20 juli een 17-jarige jongen uit Apeldoorn aangehouden voor fietsendiefstal. Ook een 17-jarig meisje uit Deventer werd aangehouden voor betrokkenheid bij de fietsendiefstal. Een derde betrokkene is ontkomen.


Surveillerende agenten zagen dat de 17-jarige jongen een fiets wegnam op de Stationsstraat in Apeldoorn. De jongen was even daarvoor in het gezelschap van het 17-jarige meisje en een andere jongen. De jongen die de fiets wegman is direct door de agenten ter plaatse aangehouden. Het meisje en de andere jongen werden op het station door agenten achterhaald. De jongen wist echter te ontkomen. Het meisje is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bekenden beide verdachten hun betrokkenheid bij de diefstal. Zij zullen worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject waarbij hen een passende maatregel zal worden opgelegd.

|     |Apeldoorn - Bedrijfsinbraak                               |

In de nacht van dinsdag op woensdag 21 juli is er ingebroken bij een bedrijf aan de Vlijtseweg in Apeldoorn. Er is hierbij een kleine hoeveelheid geld weggenomen.


De inbraak werd omstreeks 03:00 uur gemeld via de alarmcentrale. Men bleek het hekwerk van het afgesloten terrein te hebben geforceerd om zodoende bij het pand te komen. Daar was vervolgens een deur geforceerd om binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --