Politie Flevoland

Op heterdaad betrapt: politie rekent twee jeugdige inbrekers in

Almere, 21-07-2010 o Dankzij een alerte melder heeft de politie dinsdagnacht twee minderjarige inbrekers in de kraag gevat. Even daarvoor trachtten beide personen in te breken bij een horecaonderneming in de Muziekwijk.

Rond 04.00 uur, een tijdstip waarop Almeerse kinderen in bed horen te liggen, kreeg de politie een 1-1-2 melding van een oplettende burger. Deze gaf aan een verdachte situatie te zien bij een eettentje aan de Rimsky Korssakov-weg. Twee personen zouden zich proberen toegang te verschaffen in dit pand. Een koppel agenten is onmiddellijk naar de locatie gereden waar de melder een inbraak zag gebeuren. Op het moment de agenten met hun voertuig het fietspad opreden merkten zij twee verdachte personen op die vanaf de eettent heel snel op hun fietsen sprongen en met een spurt weg peddelden in de richting van de Glinkastraat.

Beide dienders zetten hierop direct de achtervolging in. De twee van inbraak verdachte personen probeerden nog met een eindsprint te ontkomen door zich op te splitsen en verschillende straten in te rijden, maar daarin slaagden zij niet. Het bleek lastig voor de verdachten de geüniformeerde achtervolgers van zich af te schudden.

De agenten maanden vanuit hun auto beide jonge daders meerder malen te stoppen.

Ter hoogte van de Cesar Franckweg kwam één verdachte tot inkeer en gaf zich over. Vanuit de struiken van het Tsjaikovskypad kwam de andere verdachte tot inzicht waardoor de politie kon overgaan tot arrestatie van deze persoon.

Beide minderjarige jongens (afkomstig in Almere) zijn overgebracht naar het bureau alwaar zij zijn voorgeleid. Gezien de jeugdige leeftijd van de verdachten beslist de Officier van Justitie over de verdere vervolging.