Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Eerbeek - Fietsster gewond bij aanrijding met vrachtauto  |

Een 70-jarige vrouw uit Eerbeek raakte dinsdagochtend 20 juli gewond toen zij op haar fiets op de Brummenseweg in Eerbeek in aanrijding kwam met een vrachtwagen.


De hulpdiensten kregen omstreeks 09:00 uur de melding van het ongeval. Een 60-jarige vrachtwagenchauffeur uit Drouwenerveen stond voorgesorteerd op de Kollergang om de Brummenseweg op te draaien. Vermoedelijk zag hij de fietser op het kruisende fietspad over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De vrouw is met onder meer beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Epse - Automobilist rijdt tegen boom                      |

Een 81-jarige automobilist uit Joppe is dinsdagavond 20 juli gewond geraakt toen hij met zijn auto op de Lochemseweg in Epse tegen een boom aan reed.


De hulpdiensten kregen omstreeks 20:00 uur de melding van het ongeval. De man reed op de bovengenoemde locatie en kwam vanuit de richting van Epse. Daar is hij links in de berm terecht gekomen en botste vervolgens tegen een boom. De bestuurder is zelfstandig uit zijn auto gekomen, maar raakte daarna onwel. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn auto is weggesleept. Uit een getuigenverklaring blijkt dat de bestuurder vermoedelijk in slaap is gevallen.

|     |Warnsveld - Insluiping in woning                          |

In een woning aan de Geesinkweg in Warnsveld vond dinsdagavond 20 juli een insluiping plaats. Voor zover bekend zijn er geen spullen weggenomen uit de woning.


De insluiping werd omstreeks 18:30 uur gemeld. Even daarvoor was de bewoner in de kantoorruimte, die aangrenzend is aan de woning. Daar werd hij plotseling aangesproken door een onbekende man die hem vroeg of hij even mocht telefoneren. Vermoedelijk was de man binnengekomen door de openstaande tuindeuren. De man hield de bewoner aan de praat en vertrok weer even plotseling als hij gekomen was. Het vermoeden bestaat dat er een tweede persoon aanwezig is geweest, terwijl de andere de bewoner aan de praat hield. Er blijkt uit eerste onderzoek dat er geen spullen zijn weggenomen. De onbekende man verdween in een witte auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Twello - Diefstal klokken van carillon van gemeentehuis   |

De politie is een onderzoek gestart naar de diefstal van een elftal bronzen klokken van de gevel van het gemeentehuis aan de H.W. Iordensweg in Twello. De politie roept getuigen op om zich te melden via 0900-8844.


De diefstal van de klokken van het carillon vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag 17 juli. Opmerkelijk is dat juist de hoogst gehangen klokken zijn weggenomen. Er werd ook een grondspot, die gericht stond op het carillon, vernield. De waarde van de klokken is tot op heden nog onbekend. De politie vraagt mensen die mogelijk iets gehoord en/of gezien hebben dat met de diefstal in verband kan worden gebracht of andere informatie hebben over deze zaak, contact met haar op te nemen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800 - 7000.

|     |Zutphen - Vrouw bestolen van pinpas                       |

Een 78-jarige vrouw uit Zutphen is dinsdag 20 juli op de Polsbroek in Zutphen bestolen van haar pinpas. Vervolgens is hier door de daders voor geld mee gepind.


De vrouw had omstreeks 14:00 uur boodschappen gedaan bij een kledingwinkel aan de Beukerstraat in Zutphen. Vervolgens werd zij op de Polsbroek aangesproken door een jongen en meisje die zij ook in de betreffende kledingwinkel had gezien.


Vermoedelijk heeft de jongen tijdens dit gesprek de pinpas uit de tas van de vrouw genomen die op haar rollator stond, terwijl het meisje de vrouw aan de praat hield. Vervolgens zijn de jongen en het meisje weggelopen in de richting van het nabij gelegen winkelcentrum. Eenmaal in thuis bemerkte de vrouw dat haar pinpas weg was. Direct blokkeerde zij haar pas. Er bleek echter al voor een groot bedrag mee te zijn gepind. Het signalement van de daders luidt; leeftijd ca. 18 jaar, zo rond de 1.65 m groot en beiden hadden een getint uiterlijk en droegen lichte/witte kleding. De politie heeft de zaak in onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --