Gemeente Smallingerland


* | 2010

* | Juli

* | Vertraging reconstructie Stationsweg

Vertraging reconstructie Stationsweg

Eind januari hebben we gemeld dat de gemeente verwacht rond de zomer met de reconstructie van de Stationsweg te kunnen beginnen. Er is echter een vervelende en onverwachte kink in de kabel gekomen. De firma Liander Gas heeft ons in mei laten weten dat er oude gietijzeren gasleidingen met asbestcement onder de Stationsweg liggen. Wettelijk is vastgelegd dat deze moeten worden vervangen. Daardoor moeten ook andere kabels en leidingen verplaatst of vervangen worden. De gasleiding ligt namelijk het diepst.

Dit - onverwachte - extra werk leidt tot vertraging. Liander heeft aangegeven zo'n zes maanden nodig te hebben voor het traject langs de Stationsweg. Het vervangen van de oude leidingen gebeurt in twee fasen. De eerste fase loopt vanaf de Ringweg tot aan de Klokhuislaan. De tweede fase loopt van de Klokhuislaan tot aan de Lange West.

Liander begint met de eerste fase na de bouwvak op 23 augustus a.s. Naar verwachting is die eerste fase eind oktober afgerond. Direct daarna beginnen wij met de reconstructiewerkzaamheden vanaf de Ringweg. Op het moment dat de aannemer voor de totale reconstructie bekend is, zullen wij de aanwonenden en ondernemers nader informeren over de planning en de consequenties.

Tijdens het vervangen en verplaatsen van nutsleidingen is de Stationsweg gewoon open voor het verkeer. Bij kruisingen en splitsingen kunnen we - tijdelijke - stremmingen echter niet uitsluiten.