Dienstenbond CNV

Nieuws

21 juli 2010

Modeketen Ter Stal belooft beterschap

CNV Dienstenbond heeft vorige maand een nieuwsbrief gestuurd naar alle filialen van Ter Stal. Begin juni zijn er verschillende filialen door de rayonmanager bezocht, waarbij aan diverse medewerkers gevraagd is om 30% van de contracturen in te leveren. Naar aanleiding van die nieuwsbrief heb ik vanuit verschillende filialen door het hele land meldingen gekregen over de werksituatie bij Ter Stal.

Alleen staan
Vanuit filialen uit alle hoeken van het land bij Ter Stal zijn meldingen bij mij binnengekomen over uiteenlopende problemen. Een veel gehoord probleem bij deze filialen is het alleen staan in de winkel. Het komt bij meerdere filialen voor dat werknemers een dagdeel alleen staan in de winkel. Het is dan al moeilijk om een kopje koffie te drinken, laat staan het toilet te bezoeken, omdat er dan niemand in de winkel staat. In de cao mode- & sportdetailhandel zijn hier geen afspraken voor gemaakt, het is aan werkgever om te zorgen voor een veilige werksituatie.

Salarisbetaling
Het salaris werd eerst altijd rond de 3e van de maand uitbetaald. Dat is langzamerhand verschoven naar de 7e of 8e van de maand. Dit is voor veel collega's een vervelend probleem, omdat immers veel vaste lasten het einde van de maand worden afgeschreven.

Reactie werkgever
De directie heeft naar aanleiding van de nieuwsbrief van CNV Dienstenbond met een aantal winkelmanagers een gesprek gehad over onduidelijkheden met betrekking tot arbeidsvoorwaarden en communicatielijnen. De directie heeft toezeggingen gedaan om op korte termijn onduidelijkheden weg te nemen en te komen tot verbeteringen. In september zal er een evaluatiemoment zijn.

Afspraak
Ik hoor graag van u of Ter Stal zich houdt aan die afspraak! Worden de zaken goed opgepakt en worden er verbeteringen doorgevoerd? Zelf zal ik in september een gesprek hebben met de heer B. van den Belt (directeur finance en P&O) om de situatie bij Ter Stal te bespreken. Mochten er zaken spelen die van belang zijn voor dat gesprek, dan hoor ik ze graag van u. Dat kan gaan over bovenstaande zaken, maar het kunnen ook andere punten zijn die voor u van belang zijn en die ik in dat gesprek naar voren kan brengen. U kunt mij bereiken op telefoonnummer 0512-583440 of via de e-mail p.zijlstra@remove-this.cnvdibo.nl! Al uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld.