Gemeente Westvoorne


Vandalisme sportcomplex OVV hard aangepakt

In de zomervakantie zijn de sportvelden van OVV in Oostvoorne voor alle gebruik gesloten. Toch zijn er regelmatig jongeren actief op vooral het kunstgrasveld.En dan om grove vernielingen aan te richten.

De gemeente, voetbalvereniging OVV en de politie zijn dit vandalisme beu en hebben besloten hieraan met onmiddellijke ingang paal en perk te stellen. In overleg met alle partijen is besloten dat een ieder die zich zonder toestemming van de voetbalvereniging op het veld bevindt, wordt verbaliseerd. Personen die zich schuldig maken aan vandalisme in welke vorm dan ook worden meteen aangehouden. Ook zomaar een balletje trappen is niet toegestaan. Er worden hoge straffen opgelegd en de dader moet eventuele schade vergoeden. Nog afgezien van een strafblad dat bij vernielingen wordt opgebouwd en de toekomst vernielt.

Het vandalisme op het sportcomplex wordt steeds heftiger. Pogingen om de jongelui van het complex te verwijderen hebben tot nu toe helaas geen resultaat opgeleverd. Maandag ochtend 18 juli jl. hebben de vrijwilligers van de voetbalvereniging OVV - naast de inmiddels gebruikelijke hopen afval - het volgende aangetroffen:
* In de middencirkel een verbrand stuk kunstgras;
* Een kapotte dug-out;

* Beregeningshaspels in de sloot;

* Meubilair en ramen die besmeurd waren met menselijke uitwerpselen.Â
Â

Dit nadat in de weken daarvoor ook al vandalisme in diverse uitingsvormen was geconstateerd, variërend van het berijden van het kunstgrasveld met scooters tot pogingen de tribune in brand te steken, wordt er per direct overgegaan op actie om het vandalisme te bestrijden.

In overleg met de gemeente heeft de politie toegezegd vaker te zullen surveilleren in de nabije omgeving van het sportveld. Maar om de vernielingen een halt toe te roepen, is ook hulp van burgers nodig. De politie is afhankelijk van haar eigen controlewerk, maar ook van oplettende burgers in de buurt. Mocht u iets verdacht zien, kunt u 112 bellen. Heeft u informatie over mogelijke daders of eerder gepleegde vernielingen, dan kunt u bellen met 0900-8844. Hebt u overige vragen dan kunt u contact opnemen met de ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente: 0181-40 80 32.
Â