Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 21 juli

Alkmaar, 21-07-2010 o 15.15 uur

Gewonde bij schietincident, politie zoekt getuigen (tevens homepagebericht)

Den Helder, dinsdag 20 juli 2010.

Op dinsdag 20 juli 2010, rond 21.15 uur vond er een schietincident plaats op de Brakkeveldweg waarbij een 25-jarige man uit Maarssen in zijn borst geschoten werd. Hij is overgebracht naar het Geminiziekenhuis waar hij, buiten levensgevaar, is opgenomen op de afdeling Intensive Care.

De man liet samen met een 20-jarige vriend uit Den Helder zijn hond uit. Ze kwamen vanuit de wijk Nieuw Den Helder en gingen vanaf de Texelstroomlaan de Brakkeveldweg op. De hond ging op dat moment stil staan op straat. Er kwam een auto aan die moest remmen voor de hond. Uit de auto stapte een man met een licht getinte huidskleur. Hij was boos op het tweetal omdat hij moest remmen en er ontstond een discussie tussen het slachtoffer en de automobilist. De vriend lijnde zijn hond aan. Opeens werd er geschoten en bleek de 25-jarige man gewond te zijn geraakt in zijn bovenlichaam. De bestuurder van de auto stapte in en reed weg in de richting van het centrum. Het tweetal besloot naar het ziekenhuis te lopen via het Liniepad.

Onderzoek in de omgeving

Er werd aan de politie doorgegeven dat er een schietincident had plaatsgevonden op de Middenweg ter hoogte van perceel 2. Daar waren het slachtoffer en zijn vriend inmiddels te voet aangekomen. Het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, ondermeer op de plaats waar het incident heeft plaatsgevonden en de plaats waar het slachtoffer naar toe is gelopen. Daarbij werden ondermeer forensisch rechercheurs en een speurhond ingezet.

Signalement en getuigenoproep

De verdachte is nog voorvluchtig. Het zou moeten gaan om een man tussen de 20 en 30 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een slank postuur en kort zwart haar. Hij droeg een grijze blouse met lange mouwen en een blauwe spijkerbroek. Hij reed in een oud model personenauto van het merk Mazda en kleur groen.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht zich te melden bij de recherche in Den Helder: 0900-8844.

Vrouw komt om het leven na frontale botsing (tevens op homepage)

Heerhugowaard, dinsdag 20 juli 2010.

Rond 17.30 uur vond er op de A.C. de Graafweg (ofwel de N241) een frontale botsing plaats tussen een personenauto en een bestelbusje. Hierbij kwam de 31-jarige bestuurster van de personenauto uit Zwaag om het leven. De 33-jarige bestuurder van het busje uit Zaandam bleef vrijwel ongedeerd maar werd wel een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

De vrouw kwam met haar auto uit de richting van het Verlaat. Een paar honderd meter voor de kruising met de Langereis ging zij door onbekende oorzaak plotseling naar links. Uit tegenovergestelde richting kwam het busje die haar niet meer kon ontwijken. Een frontale aanrijding was het gevolg.

De vrouw overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis. De bestuurder van het busje heeft, bij wijze van standaardprocedure, een blaastest gedaan maar had niet gedronken. Een traumahelikopter heeft bijstand verleend, evenals de brandweer. De verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in. De rijbaan was tot 19.30 uur gestremd. Het verkeer werd door de politie omgeleid.

Verstoring openbare orde

Den Helder, dinsdag 20 juli 2010.

Rond 13.50 uur werd op de Beatrixstraat een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. De man stond tijdens de Juttersmarkt dronken en met ontbloot bovenlijf met een fles sterke drank te zwaaien. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en tevens een ontzegging voor de binnenstad voor 48 uur.

Ex-man door politie op heterdaad aangehouden na vernieling

Den Helder, woensdag 21 juli 2010.

Rond 00.45 uur ging de politie naar een woning in de Schooten omdat een 31-jarige vrouw werd lastig gevallen door haar 33-jarige ex-man, eveneens uit Den Helder. Hij had een sierpot in de achtertuin stukgegooid en tegen de deur aangeschopt. Bij aankomst van de agenten was de verdachte al verdwenen.

De aangeefster vertelde dat het vaker gebeurde dat de man zich uit de voeten maakte voordat de politie ter plaatse kwam maar dat hij dan in de regel na een uur weer terugkeerde om opnieuw zijn gram te halen. De vrouw gaf aan dat ze al geruime tijd lastig gevallen wordt door haar ex en bezig was met een straatverbod.

De agenten hebben hierop hun opvallende auto ingeruild voor een burgervoertuig en zijn gaan posten bij de woning. Ze stelden zich verdekt op. Een klein uur later keerde de verdachte inderdaad terug. De agenten moesten afwachten of de verdachte iets zou doen. Hierbij hoorden ze een knal en glasgerinkel. De verdachte bleek met een stoeptegel de voorruit van de woonkamer ingegooid te hebben. Hij kon ter plaatse op heterdaad worden aangehouden. De man werd in verband met het verder onderzoek opgesloten in een politiecel.

Verdachte van inbraak in verzekering gesteld

Alkmaar, dinsdag 20 juli 2010.

Rond 13.40 uur ontdekte een bewoonster van een huis aan de Popelmanslaan dat er inbreker in haar huis was. De man sloeg meteen op de vlucht. Hij was binnengekomen via een dakraam op de eerste verdieping. Aan de hand van het signalement dat de vrouw opgaf werd kort hierna in de omgeving een 37-jarige man uit Alkmaar als verdachte aangehouden. Hij is in de loop van de avond in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Aanhoudingen na opstootje

De Koog (Texel), woensdag 21 juli 2010.

Rond 03.00 uur werd de politie te hulp geroepen door Dorpswachten die een opstootje op de Dorpsstraat in de kiem probeerden te smoren. Twee groepjes jongeren dreigden met elkaar slaags te raken en de Dorpswachten grepen in. Ze hielden de twee vervelendste jongens vast en vorderden van hen dat ze weg zouden gaan. Een groep voldeed hieraan. Een andere jongen niet en hij werd door de agenten overgenomen. Hij verzette zich hevig waardoor een agent viel en op zijn elleboog terecht kwam. De agent raakte hierdoor licht gewond. Een andere jongen hielp zijn maatje bij de arrestatie. Hierbij sneuvelde er ook een winkelruit.

Beide verdachten zijn aangehouden. Het gaat om twee broers van 20 en 19 jaar, respectievelijk uit Amsterdam en Odijk. Ze zijn voor de nacht ingesloten en er is een proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Heler fiets aangehouden

Den Helder, dinsdag 20 juli 2010.

Rond 20.15 uur werd een 30-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Marsdiepstraat. Hij reed op een nette damesfiets met trapondersteuning. Bij controle bleek het karretje in oktober vorig jaar in Alkmaar gestolen te zijn. De aangeefster had aangifte gedaan via internet. De verdachte verklaarde dat hij de dure fiets voor 150 euro van een onbekende donkere man in Amsterdam had gekocht. Dit duidde op heling van de fiets en er is dan ook een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De fiets gaat terug nasar de rechtmatige eigenaresse.

Bloed van drankrijdster afgenomen

Hoorn, woensdag 21 juli 2010.

Vannacht rond 00.40 uur werd op de Lingeweg een 62-jarige automobiliste uit Hoorn gecontroleerd op drankgebruik. De vrouw werkte mee aan een eerste blaastest en bleek alcoholhoudende drank te hebben gedronken. Op het bureau mislukte de ademanalyse. Er is dan ook een bloedproef van haar afgenomen. De uitslag volgt over 14 dagen. De vrouw kreeg een rijverbod en er wordt een proces-verbaal tege haar opgemaakt.