Gemeente Meppel


Wybrich Kaastra nieuwe directeur Ogterop

21-07-2010 -
Burgemeester & wethouders van Meppel hebben mevrouw Wybrich Kaastra uit Den Bosch benoemd tot directeur Schouwburg Ogterop. Zij volgt per 1 oktober Hilko Folkeringa op, die deze zomer als directeur bij Theater en Bioscoop De Kolk in Assen is begonnen.
Kaastra: Ogterop als culturele huiskamer
Kaastra is verheugd over haar benoeming. "Schouwburg Ogterop is een van de mooiste schouwburgen van het noorden. Ogterop is onlangs prachtig verbouwd waarbij traditie en een moderne uitstraling samengaan. Dat geldt ook voor de programmering. Naast gevestigde namen is er plaats voor nieuwe en interessante ontwikkelingen in de podiumkunsten. Bij een gemeente met ambitie past ook een schouwburg met ambitie. Graag wil ik van Ogterop de culturele huiskamer van Meppel en omgeving maken waar iedere theaterliefhebber graag komt voor een mooie avond ontspanning en inspiratie."

Het college van B&W is verheugd over de benoeming van Kaastra. "Niet alleen de ervaring die Kaastra met zich meebrengt op het gebied van programmering, marketing en management, maar ook de drive waarmee zij aan de slag wil gaan, passen bij Schouwburg Ogterop. Op deze manier wordt de ambitieuze route die Ogterop is ingeslagen voortgezet. Ogterop kan vooruit met deze nieuwe directeur."

Wybrich Kaastra (41) is getogen in Friesland en heeft Kunst en Kunstbeleid gestudeerd in Groningen. Daarna was ze werkzaam als hoofd Marketing en Communicatie bij Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden en als zakelijk leider bij Theatergroep Kwatta in Nijmegen. Op dit moment is zij nog werkzaam als Theatermanager Marketing en Programmering bij Parkstad Limburg Theaters in Heerlen, een van de vijf grootste theaters in Nederland.

Tot het definitief aantreden van Wybrich Kaastra is Lea Limonard, manager van de gemeentelijke afdeling Regie en Realisatie, aanspreekpunt voor de Schouwburg.