Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 21-07-2010

Mogelijke inbrekers gearresteerd in Dongen

DONGEN: De politie heeft vannacht op de Kanaaldijk Noord een een 39 jarige man en een 25-jarige vrouw uit Rijen aangehouden voor een inbraak in een bedrijfspand, die kort daarvoor was ontdekt. In de auto waarin zij reden werden goederen uit dat pand en inbrekerswerktuigen aangetroffen. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Vannacht werd omstreeks 02.15 uur door een medewerker van een
beveiligingsdienst na een alarmmelding ontdekt dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Middellaan. Naast de hoofdingang was een ruit geforceerd. Achter de receptie waren diverse kastjes open gebroken.

Agenten controleerden naar aanleiding van de inbraakmelding op de Kanaaldijk Noord een personenauto met daarin een 25-jarige vrouw achter het stuur en een 39-jarige passagier. De auto viel een hondengeleider op omdat hij zag dat de bijrijder iets wegstopte. Hij waarschuwde een collega waarna de inzittenden een stopteken kregen. De dienders zagen onder meer dat achter de stoel van de bijrijder goederen lagen met het logo van het bedrijf waar was ingebroken . Ook lag er
inbrekersgereedschap in de auto zoals een hamer, een breekijzer en handschoenen. Tussen de passagiersstoel en de deurstijl lag een geopend stanleymes. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak en de rol van deze twee inzittenden daarbij.

Arrestatie na huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft vanmorgen omstreeks 07.15 uur in de wijk Slotjes een 43-jarige man aangehouden ter zake huiselijk geweld, naar aanleiding van de aangifte van zijn 44-jarige echtgenote. Zij
verklaarde dat door haar man al over een lange periode regelmatig mishandeld en vernederd is. Zo was ze regelmatig door hem met gebalde vuisten op haar lichaam geslagen. Na een incident vorig weekend was bij haar de maat vol. Hij was toen volgens haar boos geworden omdat ze in plaats van salade een ovenschotel had gemaakt. Hij was toen agressief geworden en had vervolgens de borden kapot gegooid., waardoor de muren onder de etensresten zaten. Ze was de volgende dag de woning uitgevlucht en verblijft nu elders. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rijbaan afgesloten na verkeersongeval op A59

OOSTERHOUT: Bij een verkeersongeval vannacht omstreeks 00.30 uur op rijksweg A59 zijn een 46-jarige vrouw uit Dordrecht en een 40-jarige man uit Prinsenbeek gewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de rijbaan voor verkeer komende uit de richting Hooipolder en gaande in de richting van Zonzeel.

Een bestuurder van een Peugeot botste op de rechterrijstrook tegen een Jeep die daar voor reed. Door de botsing kwamen beide auto's tegen de middengeleider waarna de Peugeot haaks op de rijbaan tot stilstand kwam. Een chauffeur van een vrachtauto bracht zijn voertuig op de rechterrijstrook tot stilstand om file te beveiligen. Een daar achter komende bestelauto week uit naar de linkerrijstrook reed tegen de Peugeot en na een stuur manoeuvre naar rechts nog tegen de vrachtauto. De twee gewonden zijn de bestuurders van de Peugeot en Jeep. Zij werden met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Breda vervoerd. Ten gevolge van het ongeval raakte de middengeleider beschadigd. De rijbaan werd tijdelijk afgesloten. Een verkeersongevallenanalist heeft een
sporenonderzoek ingesteld.

Oosterhouter heeft nog voor 1186 euro aan geldboetes openstaan

OOSTERHOUT: Vanmorgen is tijdens een controle door de wijkagent in samenwerking met Thuisvester in een tot woning omgebouwde berging aan de van Boischotlaan een 27 jarige Oosterhouter aangetroffen die nog 11 vonnissen van het centraal Justitieel Incassobureau had openstaan. Het ging om een bedrag van 1186 euro. Daar hij geen geld had, is hij aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex aan de Ringbaan West in Tilburg.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 21-07-2010 16:08 | © Regio Midden en West Brabant |