Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 21-07-2010

Inbraakmelding leidt naar hennepkwekerij

ROOSENDAAL: De politie kreeg dinsdag rond 23.00 uur melding van een woninginbraak in een woning de President Kennedylaan. Een getuige hoorde vreemde geluiden in de woning en alarmeerde de politie omdat er waarschijnlijk werd ingebroken.
Bij aankomst van de politie deed de bewoner van het pand open. De politie trad de woning binnen om vast te stellen dat de 46-jarige man daadwerkelijk de bewoner van het pand was. In de woning werd, op de eerste verdieping en de zolderverdieping, een hennepkwekerij ontdekt. In de kwekerij stonden 265 hennepplanten met bijbehorende apparatuur. De kwekerij werd geruimd en de planten zijn ter vernietiging in beslag genomen. De 46-jarige bewoner is aangehouden. Hij verklaarde de woning gedeeltelijk te hebben verhuurd. De huurders zouden de kwekerij hebben ingericht. Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen aangehouden na bespugen politieauto

ROOSENDAAL: De politie hield dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Roosendaal aan. Agenten in burger reden rond 20.30 uur over de Burgemeester Schneiderlaan. Bij het afslaan bij het stoplicht, wat op groen stond, op de kruising met de Donkenweg reed een fietser net voor het onopvallende voertuig langs. De agent die de auto bestuurde moest hard remmen om de fietser niet te raken. De bestuurder van de fiets begon hard te gillen en te gebaren naar de agent en spuugde naar het voertuig. De agenten stopten, legitimeerden zich met hun
politie-identiteitsbewijzen en vroegen de jongen om een
identiteitsbewijs. Omdat de jongen niet mee wilde werken is de fietser aangehouden. Hij werd geboeid en moest plaatsnemen in een politieauto. Bij het instappen trapte de jongen naar een van de agenten. Deze kon de trap ontwijken en gaf de jongen een klap om zijn verzet te breken. Tijdens verhoor verklaarde de jongen boos te zijn geweest, omdat hij door groen licht zou zijn gereden.

9 bekeuringen bij verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield dinsdag tegen 16.00 uur een kleine verkeerscontrole aan de Melanendreef en de Burgemeester Wittelaan. Hierbij werden 8 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel en 1 voor het niet duidelijk leesbaar zijn van het
rijbewijs.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-07-2010 16:35 | © Regio Midden en West Brabant |