Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 21-07-2010

Man zonder rijbewijs rijdt onder invloed in een onverzekerde auto

BREDA: Surveillerende agenten hielden woensdag om 00.20 uur een 27-jarige Bredanaar aan onder andere voor rijden onder invloed van verdovende middelen. De man werd op de Princenhagelaan staande gehouden, omdat de bestuurder erg slingerde en een van de lampen van de auto defect was. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs, reed in een onverzekerd voertuig, kon geen identiteitsbewijs laten zien en bleek onder invloed te rijden. Hij verklaarde in eerste instantie twee jointjes te hebben gerookt, maar zei later cocaïne te hebben gebruikt. Op het politiebureau weigerde de verdachte mee te werken aan een bloedproef, ook al werd hij gewaarschuwd dat dit tot hogere sancties zou leiden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuige houdt twee fietsendieven aan

RUCPHEN: Een bewoner van de Schijfse Vaartkant vatte dinsdag rond 22.30 uur twee fietsendieven in de kraag. De zoon van de 46-jarige man uit Rucphen hoorde even daarvoor gerommel bij hun woning en zag dat er een man uit hun schuur kwam met een van de fietsen van de bewoners. De 46-jarige man sprong in de auto en ging achter de fietsendief aan. De man wist met zijn auto de twee fietsers die hij zag rijden, waarvan er een op zijn fiets reed, klem te rijden op het fietspad. Hij hield hen aan en alarmeerde de politie.
De 25-jarige man en de 18-jarige man uit Den Haag bleken beiden op een gestolen fiets te rijden. De andere fiets was diezelfde avond in Schijf ontvreemd. De fietsen zijn geretourneerd aan de rechtmatige eigenaren en van de 46-jarige man is aangifte opgenomen. De eigenaar van de andere fiets zal benaderd worden voor het doen van aangifte.

Minderjarige met joint aangehouden in park

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag rond 16.00 uur een 16-jarige Bredase aan in het Park Valkenberg. Het meisje zat hier een joint te roken. Het gebruik van softdrugs in openbare ruimten is niet
toegestaan. In het park wordt hier extra op gecontroleerd. De politie belde na de aanhouding de moeder van de 16-jarige. Zij kwam haar dochter ophalen op het politiebureau. De politie maakte dossier op.

Politie hoort nog vier personen in verband met drugshandel

OUDENBOSCH/ ETTEN-LEUR: De politie nam de afgelopen dagen verklaringen af van meerdere mensen in verband met drugshandel. Vorige week woensdag werden tijdens een actie tegen drugshandel zeven personen aangehouden voor drugshandel, waarvan twee afnemers en vijf handelaren in hard- en softdrugs. In verband met dat onderzoek zijn nu wederom vier personen als verdachte gehoord.

De gehoorde personen worden ervan verdacht meerdere malen drugs te hebben gekocht van de mannen die eerder zijn aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Van de vier zijn er drie uitgenodigd op het politiebureau, verhoord en hierna in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 42-jarige man uit Etten-Leur is
aangehouden, omdat hij grotere hoeveelheden zou hebben afgenomen en daarom mogelijk zelf ook in drugs handelde. De man ontkende in verdovende middelen te handelen. Hij werd dinsdag in verzekering gesteld en in de loop van de dag na verhoor in vrijheid gesteld. Ook tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vorige week woensdag werden in totaal zeven aanhoudingen verricht. Vijf van hen zijn in verzekering gesteld. Twee klanten zijn aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Tijdens zoekingen op zes locaties werden vervolgens hoeveelheden harddrugs gevonden en apparatuur en in beslag genomen. Er loopt een financieel onderzoek om te bekijken wat de winst vanuit de handel in drugs bedraagt en wat het verkregen voordeel van de verdachten in. Dit kan leiden tot een verbeurd- of een ontnemingsverklaring door het OM.

De actie past in een onderzoek van rechercheurs van de districten Bergen op Zoom en Breda naar drugshandel in Oudenbosch en directe omgeving. Bij gemeente en politie kwamen de afgelopen maanden veel klachten binnen over de overlast van drugsdealers. Er werd besloten tot een grootschalig onderzoek.

Vijfde verdachte openlijke geweldpleging aangehouden

TETERINGEN: De politie hield woensdag een 16-jarige jongen uit Teteringen aan voor openlijk geweldpleging. De jongen is de vijfde verdachte die wordt aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 19-jarige man uit Oosteind op 11 juli. Op die zondagavond werd het slachtoffer op de Laarakker dusdanig mishandeld dat hij in het ziekenhuis belandde met mogelijk een hersenkneuzing, losse tanden en letsel in het gezicht.

Reden voor de mishandeling zou zijn dat het slachtoffer de jongeren, die met een groep van zeven waren, aansprak op hun verbaal agressieve gedrag. Hij werd dusdanig geschopt en geslagen dat hij het bewustzijn verloor.

De politie nam aangifte op van de openlijke geweldpleging en stelde een onderzoek in. Vorige week dinsdag hield de politie twee verdachten aan. Donderdag werden opnieuw twee verdachten aangehouden. Zij zijn allen na aanhouding in verzekering gesteld. Vandaag volgde de vijfde aanhouding. De verdachte is voor verhoor ingesloten.

Jongen probeert vrouw te beroven

ETTEN-LEUR: Een 64-jarige vrouw kwam dinsdag met haar fiets thuis. Ze zette haar fiets in de schuur bij haar woning aan het Cimbaalhof, toen er plotseling een jongeman voor haar stond. De jongen, die een zak over zijn hoofd had getrokken eiste geld en bedreigde haar met een onbekend voorwerp wat in een zak zat. De vrouw begon nog hard te gillen. Buren kwamen op het tumult af. De vrij kleine en tengere, blanke jongen trok vervolgens de zak van zijn hoofd en fietste weg op een gereedstaande fiets.
De politie heeft aangifte opgenomen van het slachtoffer. De vrouw was erg geschrokken van het gebeurde.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-07-2010 16:47 | © Regio Midden en West Brabant |