Gemeente Eindhoven

Erik van Merrienboer naar provincie Noord-Brabant

Gemeentesecretaris a.i. Erik van Merrienboer wordt met ingang van 1 november 2010 directeur economie en mobiliteit en lid van de directieraad van de provincie Noord-Brabant. Dit heeft hij vandaag bekendgemaakt aan het college van burgemeester en wethouders en de directieraad.

Erik van Merrienboer ziet zijn nieuwe baan als een grote uitdaging. "Het is voor mij een grote kans om na 11,5 jaren gemeente op een ander bestuurlijk schaalniveau aan de slag te gaan. De combinatie van inhoud en management spreekt mij zeer aan. Bovendien weet ik zeker dat ik ook in mijn nieuwe functie nog veel voor Eindhoven en de regio kan betekenen."
Hoewel het vertrek niet onverwacht komt, vindt Erik van Merrienboer het jammer om juist nu - met een voltallig en inmiddels goed ingespeeld directieteam - de organisatie te verlaten. Hij is er van overtuigd dat het college en de directieraad tezamen de grote opgave succesvol kunnen gaan aanpakken. Na 11,5 jaren werkzaam te zijn geweest voor de gemeente trekt de nieuwe uitdaging bij de provincie enorm.

Over de invulling van de functie van gemeentesecretaris zullen het college en de directieraad nog met elkaar spreken. Hierbij wordt onder meer het reĂŻntegratieproces van gemeentesecretaris Bert Brunninkhuis betrokken. In de loop van september zal dan de wijze van invulling duidelijk moeten worden.