Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit

Mailinglijst

Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer OPTA/ACNB/2010/202099 Datum Onderwerp Bijlage(n) Consultatie uitgiftebeleid mobiele nummers

Geachte heer, mevrouw,

Het college van de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit heeft het voornemen om het uitgiftebeleid voor mobiele telefoonnummers te wijzigen. Tot nu toe kent het college vanwege de schaarste van 06-nummers, deze telefoonnummers uit oogpunt van doelmatig nummergebruik uitsluitend toe aan aanbieders van (virtuele) mobiele telefoonnetwerken. Om technische redenen houdt het college namelijk voor iedere nieuwe aanbieder een aaneengesloten blok van een miljoen telefoonnummers beschikbaar. Doordat deze nummers niet aan andere partijen uitgegeven worden, kan de voorraad mobiele nummers sneller uitgeput raken.

Onderzoek heeft uitgewezen dat die blokkering niet meer nodig is. Het voornemen van het college is dan ook om het uitgiftebeleid voor mobiele nummers zo te wijzigen dat geen blokkeringen meer worden gedaan. Tegelijk ziet het college daarmee ruimte ontstaan om mobiele nummers in kleinere hoeveelheden uit te geven en om deze ook toe te kennen aan aanbieders van mobiele telefoniediensten die niet over een eigen netwerk beschikken.

Het college wil zijn voornemens hierover graag voorleggen aan de markt en daarom consulteert hij in het de bijlage bij deze brief zijn voorgenomen uitgiftebeleid. Het college nodigt u en alle andere betrokken partijen uit om op dit voorgenomen uitgiftebeleid te reageren. Uw reactie zal een bijdrage kunnen leveren aan het efficiënt gebruik van mobiele telefoonnummers.





Reacties op dit consultatiedocument kunt u tot uiterlijk 3 september 2010 kenbaar maken op de manier die aangegeven staat aan het slot van het consultatiedocument.

Hoogachtend,

HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT, namens het college,
Plv. hoofd afdeling Consument, Nummers en Bestuur

dr. ir. E.J. van Veldhuizen