Artsen zonder Grenzen

DR Congo: nog 64 patiënten explosie onder behandeling

21-07-2010

Teams van Artsen zonder Grenzen in de Democratische Republiek Congo verzorgen nog altijd 64 patiënten van een explosie. Het ongeluk met een tankwagen in het dorp Sange, eerder deze maand, heeft inmiddels 269 levens geëist. De teams werken in drie ziekenhuizen. 12 patiënten worden poliklinisch behandeld.

Verpleging

In het ziekenhuis van Uvira verzorgt Artsen zonder Grenzen de intensive verpleging, chirurgie, huidtransplantaties, anesthesie, ondersteuning van het laboratorium en fysiotherapie. Binnenkort gaat de psychosociale ondersteuning van de slachtoffers van de explosie van start.

Brandwondenspecialisten

Artsen zonder Grenzen werkt nauw samen met een Israëlisch team van brandwondenspecialisten, bestaande uit 4 chirurgen en een verpleegkundige uit het Sheba medisch centrum in Tel Aviv. Er is ook een nauwe samenwerking met een team van chirurgen van het Congolese ministerie van Volksgezondheid.

Ziekenhuis

In het Panzi ziekenhuis van Bukavu en het lokale ziekenhuis van Sange biedt Artsen zonder Grenzen ook intensieve verpleegkundige zorg en ondersteunt het de autoriteiten met medische voorraden.

Gespecialiseerde zorg

In alle locaties maken onze teams uitgebreide behandelplannen voor iedere individuele patiënt. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat iedere patiënt de hoognodige gespecialiseerde zorg krijgt. Er is veel aandacht voor pijnbestrijding, infectiebeheersing, gespecialiseerde voeding, fysiotherapie en psychosociale zorg.

Coördinatie

Gedurende deze zeer gespecialiseerde interventie werkt Artsen zonder Grenzen nauw samen met en onder de coördinatie van de provinciale autoriteiten om de goede zorg voor de slachtoffers te garanderen.

Meer weten over onze projecten in de DR Congo