Docdata verkoopt Berlin Optical Disc (BOD) GmbH aan Duitse investeringsmaatschappij DUBAG 21/07/2010 18:03

PR Newswire

WAALWIJK, Nederland, July 21, 2010 /PRNewswire/ -- Docdata maakt bekend dat haar Duitse dochteronderneming Berlin Optical Disc (BOD) GmbH in Berlijn vandaag is verkocht aan Deutsche
Unternehmensbeteiligungen GmbH (DUBAG) uit München. Docdata en DUBAG hebben hiertoe een bindende overeenkomst gesloten die de verkoop omvat van alle aandelen van Berlin Optical Disc (BOD) GmbH per transactiedatum 21 juli 2010. Details inzake de (financiële) voorwaarden van de overeenkomst worden op uitdrukkelijk verzoek van DUBAG niet bekend gemaakt.

Berlin Optical Disc (BOD) GmbH heeft in het boekjaar 2009 een omzet van ongeveer EUR 8 miljoen gerealiseerd met media productieactiviteiten, hoofdzakelijk bestaande uit replicatie van CD's en DVD's. Docdata had deze media productieactiviteiten van haar Duitse dochteronderneming per het eind van boekjaar 2009 reeds afgewaardeerd naar reële waarde (directe opbrengstwaarde). De resterende boekwaarde van deze activa en passiva is in de jaarrekening 2009 van DOCDATA N.V. verantwoord onder activa respectievelijk verplichtingen geclassificeerd als aangehouden voor verkoop.

Het management van DOCDATA N.V. is van mening dat deze transactie voor het bedrijf in Berlijn en haar personeel betere toekomstmogelijkheden biedt, aangezien Docdata dit bedrijf tot de niet-strategische bedrijfsactiviteiten rekende.


------------------------------------------

Het beursgenoteerde DOCDATA N.V. bestaat uit twee "lines of business":

E-commerce service bedrijf Docdata (http://www.docdata.com) is een Europese marktleider met een sterke basis in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, en bestaat uit vier services:


- Docdata commerce


- Docdata payments


- Docdata fulfilment


- Docdata media

Technologiebedrijf IAI industrial systems (www.iai-industrial-systems.com ) is een hightech systeembouwer gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van systemen voor het zeer nauwkeurig en met hoge snelheid bewerken van verschillende soorten producten en materialen. Klanten bevinden zich wereldwijd in de volgende sectoren:


- beveiligen en personaliseren van waardedocumenten


- bewerken van zonnecellen en -modules


- bewerken van andere materialen en producten

Corporate website: http://www.docdatanv.com

PRN NLD
Verdere informatie: DOCDATA N.V., M.F.P.M. Alting von Geusau, CEO, Tel. +31(0)416-631-100






-