Liander

Programma Liander als beste beoordeeld op het VNG-congres

21 juli 2010

Arnhem - Het deelprogramma `Energie in beeld' van Liander en Enexis is als beste beoordeeld tijdens het jaarlijkse VNG-congres. `Energie in beeld' geeft gemeenten inzicht in hun energieverbruik.

Het jaarlijkse congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) stond afgelopen juni in het teken van nieuwe tijden. Nederlandse gemeenten staan in deze nieuwe tijden voor verschillende uitdagingen. Eén van die uitdagingen is de opdracht die gemeenten vanuit de overheid hebben gekregen om de CO2 uitstoot te verminderen en een actief klimaatbeleid te voeren. Als onafhankelijke beheerder van het elektriciteits- en gasnetwerk helpen wij de gemeenten graag bij deze opdracht.

Een succesvol klimaatbeleid met `Energie in beeld'

Samen met netbeheerder Enexis hebben we een nieuwe dienst ontwikkeld, `Energie in beeld'. Deze dienst geeft gemeenten middels online energiekaarten inzicht in het totale energieverbruik in de gemeenten. En dat tot op wijkniveau nauwkeurig. Zo kunnen gemeenten gericht sturing geven aan hun gemeentelijke klimaatbeleid.

Deelprogramma `Energie in beeld' zeer geslaagd

Tijdens het VNG-congres hebben Liander en Enexis aan 60 bestuurders van verschillende gemeenten `Energie in beeld' gepresenteerd. En met succes! Liander heeft veel geïnteresseerden gesproken. De waardering van de bezoekers bleek ook uit het feit dat ons deelprogramma met een 7,7 als beste is beoordeeld van alle deelcongressen.

Pilot `Energie in beeld' succesvol van start gegaan

Inmiddels zijn tien gemeenten gestart met een pilot. Zij profiteren dus al van de voordelen van `Energie in beeld' en met de resultaten uit de pilot kunnen we de dienst nog beter maken.