Gemeente Boxtel


Burgemeester bezoekt 100-jarige


19-07-2010


Op woensdag 21 juli aanstaande viert mevrouw Hendrikje Alberta Rijnenveen-Smit haar verjaardag. Zij wordt op die dag 100 jaar. Burgemeester Frank van Beers brengt haar om 10.15 uur een felicitatiebezoek in woon-zorgcentrum Emmaus te Boxtel (tijdelijke locatie pand Lindenlust) aan de Bosscheweg 113 te Boxtel.


Link:
http://www.boxtel.nl/nieuws.php


Mevrouw Rijnenveen-Smit op 21 juli 1910 geboren te Leek. Ondanks haar hoge leeftijd zowel lichamelijk als geestelijk nog in goede conditie. Met ondersteuning van verzorgend personeel functioneert ze nog behoorlijk zelfstandig. Ze is Groningse van geboorte, maar woont al een geruime tijd in Brabant. Aan haar accent is haar afkomst echter nog duidelijk herkenbaar.


Ze is al jarenlang weduwe, heeft 1 dochter, schoonzoon en 2 kleinkinderen die allen in Duitsland (Krefeld) wonen, maar haar bijna wekelijks komen bezoeken. Mevrouw is maatschappelijk nog bijzonder geĂŻnteresseerd in allerlei zaken en houdt nieuws op tv en in de krant nog goed bij, ook op het gebied van sport. Ze houdt verder van handwerken en wandelen onder begeleiding van een vrijwilliger (per rolstoel).