Gemeente Brummen


Het Jongerenloket is er voor jou

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-07-2010)

Sámen met jou werken wij aan jouw toekomst

Sinds eind vorig jaar is er een nieuwe wet ingegaan, de Wet investeren in jongeren (WIJ). Die moet er voor zorgen dat alle jongeren tot 27 jaar een opleiding volgen, werken of werk en opleiding combineren. Sinds een paar jaar vind je voor de gemeente Brummen het Jongerenloket in Apeldoorn. Dit loket is ervoor jou als je tussen de 16 en 27 jaar bent. Het Jongerenloket bied je hulp en advies bij het vinden van een opleiding, een baan of een werkleeraanbod. Ook kun je informatie krijgen over een inkomensvoorziening, de leerplicht, een beroeps- of schoolkeuzeonderzoek, schulden en (jeugd)hulpverlening.

Samenwerking

In het Jongerenloket werken medewerkers van het UWV Werkbedrijf en de gemeente samen. Daarnaast zijn er nauwe contacten met de Stadsbank, ROC Aventus, de RMC en Leerplicht en de (jeugd)hulpverlening.

Hoe werkt het?

Je kunt zonder afspraak langskomen bij het Jongerenloket voor een gesprek met een medewerker. Eerst bekijken we samen welke vraag je hebt. Heb je vragen over een opleiding, werk, een inkomen of schulden? Dan kan je klantmanager je meestal meteen advies en informatie geven. Heb je ook nog andere vragen? Dan word je klantmanager bij het Jongerenloket jouw vaste contactpersoon. De beantwoording van alle vragen loopt dan via hem of haar. Zo krijg je begeleiding op maat van de juiste organisatie en op één adres.

Geen vraag is raar!

Zomaar een greep uit de vragen van jongeren bij het Jongerenloket: Ik ben gestopt met mijn opleiding en kan geen werk vinden, wat nu? Ik weet niet goed welke opleiding bij mij past. Kunnen jullie helpen? Ik kan geen BBL-plek vinden. Kunnen jullie mij adviseren? Kan ik een inkomensvoorziening krijgen? Ik heb schulden. Hoe kom ik er vanaf? Ik heb thuis problemen. Welke organisatie kan mij helpen?

Waar kun je terecht?

Het Jongerenloket vind je in het Activerium aan de Deventerstraat 46 in Apeldoorn. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Je kunt het loket bereiken via telefoonnummer( 055) 580 20 00 of per mail: jongerenloket@apeldoorn.nl. Voor meer informatie kun je terecht op www.apeldoorn.nl/jongerenloket.