Het Nederlandse Rode Kruis

Extra Rode Kruis-post tijdens Vierdaagse

Het Rode Kruis is met 411 vrijwilligers actief rond het wandelevenement en goed voorbereid. De extra post komt te staan bij de dijk bij Oosterhout. Daar kwamen in 2006 veel wandelaars in moeilijkheden door extreem warm weer. In totaal zijn er acht hulpposten beschikbaar, inclusief de hoofdpost van het Rode Kruis op de Wedren in het centrum van Nijmegen.

De marsleiding raadt de deelnemers aan goed te drinken en heeft extra waterpunten neergezet. Bewoners langs de route is gevraagd water uit te delen. Het Rode Kruis hoopt dat veel lopers weer terug zijn voordat de warmte vanmiddag toeslaat.

De hitte de baas

We leven al een tijdje met zomerse temperaturen. Niet alleen op de vierdaagse, maar ook in het dagelijks leven moeten wij samen voorkomen dat mensen onnodig lijden onder de hitte.

Hittegolven kunnen catastrofale gevolgen hebben voor eenzame, geïsoleerde mensen, vooral ouderen. Niet voor niets is het Rode Kruis aanjager van het nationale hitteplan. Een plan van verschillende organisaties om gezamenlijk de gevolgen van hittegolven tegen te gaan.

Weet u wat u kunt doen? Lees hier de belangrijkste tips.

Sponsoren hulpposten:

Compeed - Zoll - Medivent - Radbout UMC/med.microbiologie - Abott Diabetes Care - Ambu bv Gouda - Data2track - Telecom Service Groep Leek - BTS - CSU-Hokatex - Lito heftruck - Hertel vluchttrap - Ricoh kopieerapparaten