Gemeente Oirschot

Omgevingsvergunning: alle plannen in één aanvraag

Â

Op 1 oktober 2010 treedt de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) in werking. Door deze nieuwe wet worden 25 bestaande vergunningen teruggebracht naar één vergunning: de omgevingsvergunning. U vraagt straks geen kapvergunning meer aan, maar een omgevingsvergunning voor de activiteit âkappenâ. U wilt een garage bouwen, maar u heeft daarbij ook een inrit nodig naar uw garage en er staat ook nog een oud schuurtje in de weg? Dan vraagt u geen bouw-, kap- en sloopvergunning meer aan, maar één omgevingsvergunning voor de drie activiteiten âbouwenâ, âkappenâ en âslopenâ.Â

Â

Voordelen van één omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning maakt alles makkelijker! Er komt één loket voor het indienen van een vergunningaanvraag. Voor een plan kunt u één aanvraag indienen. De gemeente behandelt deze in één procedure en neemt één besluit. Het is aan de gemeente om zelf alle verschillende elementen van de vergunningverlening die voor dat plan nodig zijn bij elkaar te brengen en daarop één vergunning te verlenen. Er is ook nog maar één inspraak- en beroepsprocedure. U kunt de nieuwe vergunningaanvraag digitaal indienen.

Â

Ook voor ondernemers biedt de omgevingsvergunning veel mogelijkheden. Voor meer informatie hierover kunt u kijken op onze website www.oirschot.nl -> ondernemers.

Â

Digitale aanvraag

Via het Omgevingsloket Online (www.omgevingsloket.nl) kunt u via een vragenboom vaststellen of bijvoorbeeld uw plan vergunningplichtig is en voor welke onderdelen of activiteiten u een vergunning moet aanvragen. Op basis van de gegeven antwoorden, stelt de module het aanvraagformulier samen.

Â

Vooroverleg

Daarnaast kunt u vooroverleg voeren met de gemeente en volgen wat de status is van uw aanvraag. Ook kunt bijlagen elektronisch bijsluiten. U kunt eenvoudig zien welke vergunningen nodig zijn, ze direct aanvragen en meldingen doen die nodig zijn om plannen te realiseren.

Â

Meer informatie?

Op dit moment is het nog niet mogelijk een aanvraag te doen via www.omgevingsloket.nl. Meer informatie over de omgevingsvergunning kunt u vinden op het Kennisplein Omgevingsvergunning (http://omgevingsvergunning.vrom.nl/). Wij houden u via het weekjournaal en onze website op de hoogte van de nieuwe omgevingsvergunning.