Gemeente Brummen


Recreatief medegebruik Klompenpad Leuvenheim

(Oorspronkelijke publicatie datum: 21-07-2010)

De visie Ligt op Groen (2006) vormt het ruimtelijk beleids- en toetsingskader voor ontwikkelingen op het gebied van natuur en landschap, water, recreatie, wonen, werken en de sociaal maatschappelijke structuur en voorzieningen binnen de gemeente Brummen. Centraal in de visie staan de groene kwaliteiten van de gemeente. Brummen is een prachtige landelijke gemeente met veel mooie plekken. Het doel van de gemeente is dit landschap beter toegankelijk te maken voor extensieve recreatie in de vorm van wandelroutes - visie Brummen, het Groene Bronpunt (2006). Een wandelroutenetwerk biedt kansen voor de lokale economie en verhoudt zich met de bestaande groene kwaliteiten van de gemeente.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland werkt sinds anderhalf jaar in opdracht van de gemeente samen met een bewonerswerkgroep aan de ontwikkeling van een Klompenpad rond het dorp Leuvenheim. De wandelroute gaat zoveel mogelijk over historisch tracé en voert over onverharde paden. Afwisseling tussen openheid en kleinschaligheid, de combinatie van cultuur en natuur bepalen de sfeer en vertellen bewoners en wandelaars over de geschiedenis van Leuvenheim en haar omgeving.

Ontwikkeling wandelroute

De route loopt over meer dan 3000 meter particulier grondgebied. Hiervoor hebben 5 particuliere grondeigenaren hun medewerking toegezegd. De route leidt eveneens over een schouwpad en dijk van het Waterschap Veluwe. Het gaat om 1670 meter schouwpad langs de Leuvenheimse beek en om 2600 meter over de winterdijk. De wandelroute wordt van zonsopgang tot zonsondergang opengesteld voor wandelaars en zal ieder jaar op 1 januari gesloten zijn. Honden zijn verboden evenals, motorrijtuigen, (brom)fietsen en paarden.

De route bekijken en reageren

* Kaartje wandelroute

Met vragen over de openstelling van de schouwpaden kunt u contact opnemen met de heer Mark van Hall van Waterschap Veluwe: Hall.v.M@Veluwe.nl

Meer informatie

Voor algemene overige vragen met betrekking tot de route kunt u contact opnemen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Nomi Havelaar via 026-3537444 of n.havelaar@landschapsbeheergelderland.nl