Gemeente Mook & Middelaar


Stand van zaken Voorkeursvariant 5a verkeersverbinding Groesbeek - A73

Al enige jaren wordt er gezocht naar een nieuwe en duurzame verkeersverbinding tussen de A73 en Groesbeek. Deze verbinding moet een oplossing zijn voor de huidige verkeers- en leefbaarheidsproblematiek. Medio 2008 is bestuurlijk de voorkeur uitgesproken voor Voorkeursvariant 5a. De route van deze variant loopt vanaf de Rijksweg in Mook langs de oostzijde van de spoordijk, het treinstation Mook-Molenhoek en over de bestaande wegen Heumensebaan en Rijlaan tot in Groesbeek.

Vorig jaar is er een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd naar Voorkeursvariant 5a. Het onderzoek heeft een goed en realistisch beeld opgeleverd van alle aspecten die een rol(gaan)spelen bij de realisatie van Voorkeursvariant 5a. Een ding is duidelijk, de kosten van de aanleg zijn hoog en is het nodig dat de gemeenten op zoek gaan naar projectpartners. In eerste instantie wordt hierbij gedacht aan de provincies Limburg en Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

Deze partijen zijn betrokken bij de Voorkeursvariant 5a en streven wij erna om vroeg in het najaar duidelijkheid te hebben over het standpunt van deze partijen. Hiermee is er een beter inzicht in de haalbaarheid en zal variant 5a voor verdere besluitvorming worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

Wij houden u hierover op de hoogte. Voor een beter beeld van Voorkeursvariant 5a kunt u de volgende foto's bekijken.