Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, juli 2010

HET WIJNINSTITUUT : NU EEN COMPLEET WIJNCURSUSPAKKET

Het Wijninstituut start aankomend najaar met wijncursussen op vier niveaus: van beginners tot gevorderden. Afgelopen voorjaar werd de nieuwe kennismakingscursus "Start met Wijn" getest. Het blijkt een groot succes. De cursus is nu vast in het cursuspakket van het Wijninstituut opgenomen.

Het cursuspakket omvat de volgende wijncursussen:

1) Start met Wijn, een kennismakingscursus voor beginners
2) Basiscursus Wijn (SWEN-1), een landelijk erkende basiscursus
3) Cursus Wijnbrevet (SWEN-2), een wijncursus voor semigevorderden
4) Werken met Wijn (voorheen Wine2Move), een cursus voor gevorderden

De landelijk erkende wijncursussen leiden op voor het erkende examen van de Stichting Wijnexamens Nederland (SWEN). Cursisten, die zich voor meerdere of alle cursussen (tegelijkertijd) inschrijven, genieten een aantrekkelijke korting.

Nieuwe locaties
Het Wijninstituut geeft les op diverse locaties in Nederland, te weten: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Hilversum en Wageningen. Momenteel vindt een uitbreiding plaats met wijncursussen in Haarlem, Dordrecht en Breda en Roosendaal.

Start met Wijn is een praktijkgerichte wijncursus opgebouwd over twee cursusavonden. De cursus is speciaal ontwikkeld voor beginnende wijnliefhebbers die weinig tijd of zin hebben in al te veel theorie en huiswerk. De lesstof geeft in twee avonden een inzicht in de diverse wijnstijlen, prijssegmenten en de daaruit voortvloeiende verschillen tussen industrieel gemaakte- en ambachtelijk geproduceerde wijn. "Na afloop zijn cursisten beter geïnformeerd over de kwaliteit en de omgang met wijn en weten ze wat ze lekker vinden en waarom", aldus Petra de Vries, ontwikkelaar van deze cursus.

Werken met Wijn (voorheen Wine2Move) bestaat uit dertien bijeenkomsten (inclusief een examen) verdeeld over één jaar. De cursus richt zich op actuele wijnzaken en bevat veel interactie. Elke les kent een specifiek thema en staat onder leiding van een steeds wisselende vakexpert. Enkele bekende docenten verbonden aan Werken met Wijn zijn: Karel de Graaf (wijnagent), Albert de Jong (freelance wijnschrijver), Frank Jacobs (docent, freelance wijnschrijver), Rudolf Nipius (wijnagent), Noëlle Ruitenberg (wijnschrijver) en Hans Bijvoets (wijnimporteur).

Meer informatie over het Wijninstituut en of de inhoud van de wijncursussen kunt u opvragen bij André Sauerbier, Email: andre@wijninstituut.nl

EINDE PERSBERICHT

---

Noot voor redacties