Media alert

Managed services doet aandacht voor security herleven

~ Portland Europe ziet vraag naar security-oplossingen sterk stijgen ~

Zoetermeer, 21 juli 2010 - Bedrijven besteden steeds meer aandacht aan beveiliging van hun bedrijfsnetwerk. Zeker binnen het MKB neemt de vraag naar beveiligingsoplossingen sterk toe. Softwaredistributeur Portland Europe constateert dat IT-dienstverleners vaker security-oplossingen als managed service aanbieden en er steeds beter in slagen om in te spelen op de wensen van MKB'ers.

Bedrijven realiseren zich dat er grote risico's zijn verbonden aan het niet op orde hebben van de IT-beveiliging. Waar in het verleden ondernemers zich vooral druk maakten over het beveiligen van e-mail en het tegenhouden van virussen, is hun aandachtsgebied momenteel veel breder. Vooral het monitoren van het surfgedrag van medewerkers en endpoint-security hebben veel prioriteit. Ondanks dat beveiliging hoog op de agenda staat bij het MKB, hebben de meeste organisaties niet de resources om zelf het bedrijfsnetwerk te monitoren en risico's tijdig te signaleren. IT-dienstverleners spelen hier op in door beveiliging als dienst aan te bieden. Door het volledig of gedeeltelijk uitbesteden van de IT-beveiliging kunnen ondernemers zich weer richten op de bedrijfsvoering en zijn de kosten inzichtelijk. Er is veel concurrentie op het gebied van security-oplossingen en vooral de challengers groeien sterk. Portland Europe ziet dat het aantal resellers dat afgelopen jaar gekozen heeft voor GFI Max Remote Management oplossing nu ook kiest voor GFI Max MailProtection. De vraag naar de "on premises" oplossingen van G Data is toegenomen met maar liefst 55%.

"Het is goed om te zien dat ondernemers beseffen dat beveiliging cruciaal is", stelt Kim van Brugge, directeur van Portland Europe. "IT-beveiliging is zeer geschikt om als dienst aan te bieden, omdat het specifieke expertise vereist en aan verandering onderhevig is. Als IT-dienstverlener is dit een mooie kans om toegevoegde waarde te bieden. Uiteraard blijven MKB'ers kritisch en daarom presteren leveranciers als GFI en G Data ontzettend goed in deze sector. Zij bieden kwalitatieve beveiligingsoplossingen tegen een concurrerende prijs. Voor IT-dienstverleners is het aantrekkelijk om deze oplossingen aan te bieden doordat zij goede marges en maandelijks terugkerende inkomsten kunnen realiseren. Ik verwacht dat de vraag naar dergelijke oplossingen het komende jaar verder zal doorzetten."