KNHS

Legendarisch springpaard Okidoki overleden
21 juli 2010

BERN /ZWITSERLAND Okidoki, het voormalige toppaard van Albert Zoer (Echten) is overleden. De 14-jarige KWPN-ruin liep afgelopen juni onder zijn nieuwe eigenaar en ruiter,de Argentijn José Larocca een ernstige peesblessure op tijdens een internationaal concours in Cannes. Een operatie was noodzakelijk en het herstel verliep voorspoedig. In navolging van de operatie kreeg Okidoki, volgens de standaard procedure, nog een medicijnkuur.

Dinsdagavond ontstonden er echter complicaties. Okidoki werd direct overgebracht naar de kliniek in Bern. Ondanks de beste veterinaire begeleiding en zorg, raakte Okidoki in shock en stierf ten gevolge hiervan.

Oki Doki was een echte persoonlijkheid in de springwereld en geliefd bij mensen over de hele wereld, maar bovenal bij zijn huidige eigenaar José Larocca en zijn voormalig eigenaar en ruiter Albert Zoer.

Zoer en Okidoki hadden een belangrijk aandeel in het goud voor Nederland op de Wereldruiterspelen in 2006 én op de Europese Kampioenschappen in 2007. Vorig jaar op het EK in Windsor won Zoer nog brons met met Okidoki. Larocca kocht Okidoki begin dit jaar om zich te kwalificeren voor de Wereldruiterspelen (WEG), die dit jaar in Kentucky worden gehouden.

De mensen die Oki Doki dagelijks hebben meegemaakt en hebben liefgehad, hopen dat geïnteresseerden hen de tijd geven om het verlies van Okidoki te verwerken.