Nederlandse Tafeltennisbond


Tweede ronde enkelspel voor Leppers en Overbeeke; Oeij uitgeschakeld 21-7-2010

Dianne Overbeeke en Pepijn Leppers hebben woensdag de tweede ronde bereikt in het enkelspel bij de Europese Jeugdkampioenschappen. Voor Patrick Oeij eindigde zijn optreden in de eerste ronde. In het Turkse Istanbul komen de overige spelers pas donderdag in actie in het enkelspel. Later vandaag wordt de eerste ronde in het gemengd dubbelspel (cadetten en junioren) gespeeld.

Leppers klopte in de openingsronde de Noor Vegard Sandberg met 4-2. De inwoner van Soest kende een moeizaam begin, maar bij een 2-2 stand was hij voldoende bij de les en pakte de vijfde (11-9) en zesde (12-10) game. Voor Oeij was Otto Tennila teleurstellend te sterk. De Nederland verloor de eerste twee games met dikke cijfers. Daarna was de Fin twee keer in de verlenging te sterk.

In het enkelspel bij de meisjes junioren besloot Dianne Overbeeke om van de eerste ronde weinig werk te maken. De Turkse Simge Ă–zbayrac maakte gemiddeld vijf punten per game en verloor dus kansloos met 4-0. In de tweede ronde wacht de Nederlandse een sterkere opponent: de Duitse Anja Schuh. In de tweede ronde bij de jongens junioren speelt Leppers tegen de Slowaak Andrej Slovacik.

Alle vier de mixed dubbels bij de cadetten staan in de tweede ronde (laatste 64). Koen Hageraats en Emina Hadziahmetovic hadden als achtste geplaats koppel een bye. Laurens Tromer en Nikki Eerland wonnen simpel van het Armeense koppel Abrahamyan/Vardanyan (3-0). Een mooie 3-0 zege was er voor Rajko Gommers en Kim Vermaas tegen het Zweedse duo Carl Ahlander/Emilie Fitzgerald. Zij krijgen sterke opponenten in de tweede ronde: het als zevende geplaatste Duitse koppel Qiu Liang/Yuko Imamura. Ook Martin Khatchanov en Marieke van der Kamp staan in de tweede ronde. Zij klopten Angelou Hristonov/Loan Le Thi Hiong (Cyp/Ita) met 3-2.