Verkoopcijfers Kindle stijgen tijdens tweede kwartaal maandelijks; nieuwe prijs van $189 leidt tot omslagpunt voor groei

Amazon.com verkoopt nu meer Kindleboeken dan hardcoverboeken

SEATTLE--(BUSINESS WIRE)-- 20100721 --

(NASDAQ: AMZN) – Miljoenen mensen lezen reeds op Kindles en Kindle is al twee jaar achtereen het best verkochte artikel op Amazon.com. Het is ook het meest gewenste en populairste product op Amazon.com en heeft de meeste 5-sterren recensies. Vandaag heeft Amazon.com bekendgemaakt dat de verkoopcijfers van de Kindle gedurende het tweede kwartaal elke maand zijn gestegen – zowel op maand- als op jaarbasis.

“We hebben met de nieuwe prijs van Kindle een omslagpunt bereikt – de groei van de Kindle is verdrievoudigd sinds we de prijs van $259 naar $189 verlaagd hebben,” aldus Jeff Bezos, Oprichter en CEO van Amazon.com. “Bovendien, heeft nu, zelfs terwijl onze omzet van hardcovers blijft stijgen, het Kindleformaat het hardcoverformaat ingehaald. Klanten van Amazon.com kopen nu meer Kindleboeken dan hardcoverboeken – verbazingwekkend als je bedenkt dat we reeds 15 jaar hardcoverboeken verkopen en Kindleboeken nog maar 33 maanden.”

Kindle biedt de grootste selectie van de meest populaire boeken aan die mensen graag willen lezen. De Amerikaanse Kindle Store heeft nu meer dan 630.000 boeken, waaronder nieuwe uitgaven en 106 van de 110 New York Times bestsellers. Meer dan 510.000 van deze boeken, waaronder 75 New York Times bestsellers, kosten 9,99 dollar of minder. Meer dan 1,8 miljoen gratis boeken die vrij zijn van auteursrechten en dateren van vóór 1923, zijn tevens beschikbaar om op de Kindle te lezen.

Recente mijlpalen voor Kindle boeken omvatten:

  • In de afgelopen drie maanden, heeft Amazon.com voor elke 100 hardcoverboeken 143 Kindleboeken verkocht. Gedurende de afgelopen maand heeft Amazon.com voor elke 100 hardcoverboeken 180 Kindleboeken verkocht. Dit geldt voor Amazon.com's gehele Amerikaanse boekenonderneming en omvat de verkoop van hardcoverboeken waarvoor geen Kindle-uitgave beschikbaar is. Gratis Kindleboeken zijn uitgesloten en indien deze zouden worden meegerekend, zou het aantal zelfs nog hoger zijn.
  • Amazon verkocht meer dan 3x zoveel Kindleboeken in de eerste helft van 2010 dan in de eerste helft van 2009.
  • De laatste gegevens van de Association of American Publishers toont dat de verkoop van e-boeken met 163 procent gedurende de maand mei gestegen is en met 207 procent jaar tot nu toe, tot en met mei. Kindle's boekverkopen in mei en dit jaar tot nu toe tot en met mei gaven een nog grotere groei te zien.
  • Op 6 juli maakte Hachette bekend dat James Patterson tot op heden 1,14 miljoen e-boeken verkocht heeft. Hiervan waren 867.881 Kindleboeken.
  • Vijf auteurs – Charlaine Harris, Stieg Larsson, Stephenie Meyer, James Patterson, en Nora Roberts – hebben ieder meer 500.000 Kindleboeken verkocht.

Lezers reageren op Kindles standvastige benadering van de leeservaring. Kindle weegt minder dan 290 gram en kan zonder problemen urenlang in de hand gehouden worden, heeft een beeldscherm met e-ink dat rustig voor de ogen is, zelfs in helder daglicht en een batterij met een levensduur van twee weken. U kunt eenmalig boeken kopen en ze vervolgens overal lezen: op uw Kindle, Kindle DX, iPad, iPod touch, iPhone, Mac, PC, BlackBerry, en op Android-gebaseerde apparaten. Kindle biedt gratis draadloze 3G-technologie zonder maandelijkse kosten of jaarcontracten – en dat alles voor $189.

Lees meer over de Kindle op www.amazon.com/kindle.

Over Amazon.com

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN), een Fortune 500-bedrijf gevestigd in Seattle, startte in juli 1995 op internet en biedt momenteel de grootste keus ter wereld. Amazon.com, Inc. streeft ernaar om het meest klantgerichte bedrijf op aarde te zijn, waar klanten alles dat zij online zouden willen kopen kunnen vinden en ontdekken, en streeft ernaar om haar klanten de laagst mogelijke prijzen te bieden. Amazon.com en andere verkopers bieden miljoenen unieke nieuwe, opgeknapte en gebruikte artikelen in categorieën zoals Boeken; Films, Muziek & Computergames; Digitale Downloads; Elektronica en Computers; Huis & Tuin; Speelgoed, Kinderen & Baby’s; Kruidenierswaren; Kleding, Schoenen en Sieraden; Gezondheid & Schoonheid; Sport & Buitenleven; en Gereedschappen, Auto & Nijverheid. Amazon Web Services biedt Amazons ontwikkelingsklanten toegang tot fantastische diensten op het gebied van infrastructuur die gebaseerd zijn op het eigen backend technologieplatform van Amazon, dat ontwikkelaars kunnen gebruiken voor vrijwel elk type onderneming. Kindle en Kindle DX zijn de revolutionaire draagbare lezers die draadloos boeken, tijdschriften, kranten, blogs en persoonlijke documenten kunnen downloaden naar een scherp elektronische inkt beeldscherm met hoge resolutie dat eruit ziet en leest als echt papier. Kindle en Kindle DX gebruiken dezelfde draadloze 3G-technologie als geavanceerde mobiele telefoons, zodat gebruikers nooit meer op zoek moeten naar een Wi-Fi-hotspot. Kindle is het best verkochte product van de miljoenen artikelen die op Amazon verkocht worden.

Amazon en haar dochterondernemingen exploiteren websites, waaronder www.amazon.com, www.amazon.co.uk, www.amazon.de, www.amazon.co.jp, www.amazon.fr, www.amazon.ca, en www.amazon.cn. “Amazon.com”, “wij”, “onze” en soortgelijke termen zoals in dit persbericht gebruik betreffen alle Amazon.com, Inc, en haar dochterondernemingen, tenzij anders in de inhoud wordt aangegeven.

Op de toekomst gerichte uitspraken

Deze aankondiging bevat op de toekomst gerichte uitspraken in de zin van Artikel 27A van de Securities Act van 1933 en Artikel 21E van de Securities Exchange Act van 1934. Uiteindelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de verwachtingen van het management. Deze op de toekomst gerichte uitspraken bevatten risico’s en onzekerheden waaronder risico’s met betrekking tot de concurrentie, groeibeheer, nieuwe producten, diensten en technologieën, mogelijke schommelingen in bedrijfsresultaten, internationale expansie, resultaten van juridische procedures en claims, optimalisatie van het fulfillment center, seizoensgebondenheid, commerciële overeenkomsten, overnames en strategische transacties, wisselkoersen, systeemstoringen, inventaris, overheidsregulering en belastingen, betalingen en fraude. Meer informatie over factoren die mogelijk van invloed kunnen zijn op de financiële resultaten van Amazon.com is opgenomen in het dossier van Amazon.com gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission, waaronder haar meest recente jaarverslag op formulier 10-K en latere aanvullingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Amazon.com Media Relations

+1 206-266-7180

Ticker_symbol NASDAQ:AMZN