SharePoint en Ephorus bestrijden plagiaat op onderwijsinstellingen


UTRECHT, 20100721 -- In een onlangs opgestart partnership tussen de Utrechtse bedrijven 2AT B.V. en Ephorus B.V. is gezamenlijk een nieuwe ICT-oplossing ontwikkeld. Deze oplossing, een koppeling tussen Ephorus en SharePoint 2007/2010, maakt het onder andere onderwijsinstellingen gemakkelijker plagiaat op te sporen en tegen te gaan.

Ephorus is een bestaande online dienst die veel onderwijsinstellingen reeds gebruiken om documenten te controleren op plagiaat. SharePoint is een raamwerk om mensen, processen en gegevens bij elkaar te brengen. Nu beide diensten worden gekoppeld ontstaat de unieke mogelijkheid documenten rechtstreeks vanuit SharePoint bij Ephorus te controleren. Vanwege het internationale karakter van Ephorus is ervoor gekozen deze koppeling Ephorus Plagiarism Feature te noemen.

Jan-Willem Beekhuis van 2AT B.V. vertelt enthousiast maar in alle bescheidenheid: "Het is een knap staaltje ICT-werk wat we samen met Ephorus hebben ontwikkeld. Scholen en andere onderwijsinstellingen laten ons weten blij te zijn met dit product. Met deze oplossing wordt het proces nog eenvoudiger voor docenten, omdat het aantal handelingen om plagiaat te controleren verminderd wordt. Het gegeven dat we plagiaat op scholen kunnen tegengaan, is natuurlijk een enorme toegevoegde waarde."

Ephorus is al lang bekend met het fenomeen plagiaat. Ephorus weet dat docenten aan den lijve ondervinden dat studenten hun opdrachten kopiëren. Met name internet biedt studenten deze verleidelijke optie. Plagiaat is over het algemeen lastig te controleren. Maar vanwege de betrouwbaarheid van het systeem kozen scholen en onderwijsinstellingen al eerder voor plagiaatpreventie met behulp van Ephorus. De genoemde koppeling maakt het voor hen nog gemakkelijker plagiaat te bestrijden.

2AT is een no-nonsense ICT-dienstverlener uit Utrecht die complete ICT-oplossingen bouwt. Als Microsoft Gold Certified-partner met een eigen architectuurteam, ontwikkelteam en systeemintegratieteam is 2AT in staat snel een pasklare oplossing te bouwen voor een klantspecifiek probleem. Daarbij maakt 2AT gebruik van kant-en-klare Microsoft-technologieën om de oplossing betaalbaar en onderhoudbaar te houden. Deze kant-en-klare technologieën worden aangevuld met maatwerk om de oplossing 100% bij de wensen van de klant te laten aansluiten. Daarnaast kan 2AT middels haar in-house beheer- en hostingdiensten een totaaloplossing bieden met één enkel aanspreekpunt waar de klant met alle vragen terecht kan.





Ingezonden persbericht