Gemeente Nijmegen

Embargo tot 21 juli 14.30 uur!
Datum Nummer persbericht 20 juli 2010 100720


Adri van Hout Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer A.A.P.M. van Hout ontvangt woensdag de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de onderscheiding voor zijn jarenlange verdiensten voor de homo-emancipatie in Nederland.

De heer A.A.P.M. van Hout is al twintig jaar onafgebroken actief als penningmeester van COC Nijmegen en COC Nederland. Daarnaast bekleedt hij deze functie ook bij andere verenigingen, zoals de HIV Vereniging Nederland.

De heer Van Hout heeft een vitale rol gespeeld in de emancipatie van homoseksuelen en heeft een zeker zo grote rol gespeeld in het de-stigmatiseren van mensen met HIV. Hij is zelf openlijk seropositief. Hij was ook open over zijn homoseksualiteit terwijl hij pelotonscommandant was bij het Korps Nationale reserve van 1989 tot 1995.

Als penningmeester heeft hij blijk gegeven van grote kwaliteiten op financieel en organisatorisch gebied. Zijn inspanningen zijn van wezenlijk belang geweest voor de ontwikkeling van COC Nijmegen, COC Nederland, HIV vereniging en Villa Lila.

De heer Van Hout ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding op 21 juli om 14.00 uur tijdens de Roze Woensdag van de Vierdaagse (Faberpodium, Mariënburgplein in Nijmegen).