Ingezonden persbericht


Nijmegen, dinsdag 20 juli 2010


Ondernemers positief

Het vuurwerk van de Waal in Vlammen is beeldbepalend op de avond van de eerste wandeldag in het centrum van Nijmegen. Hoewel sommige feestgangers de muziek bij het vuurwerk misten, waren er net zoveel die hoorbaar genoten met oh's en ah's tijdens het gierende en knallende sierwerk aan de Waal.

Natuurlijk deed ook het heerlijke zomerweer een positieve duit in het zakje, waardoor de bezoekers massaal op het vuurwerk afkwamen. Op de Waalkade, op de Waalbrug, op het Waalstrandje, maar ook tot ver in de Ooypolder zag je mensen bij kleine kampvuurtjes aan het water zitten genieten van het spektakel. En daarna was het op alle 30 podia feest, zoals ook bij de Loco Loco Discoshow waar meezingen het grote devies was.

En de eerste voorzichtige positieve geluiden van ondernemers zijn te horen. De sfeer is prima in de stad en de drukte is groot. Daardoor spreken sommige ondernemers nu al van een mogelijke beste Vierdaagsefeesten - omzettechnisch gesproken - sinds jaren. "We moeten nog drie dagen", "er kan nog van alles gebeuren"; alle slagen worden uiteraard nog om de arm gehouden, maar ook de organisatie hoopt dat deze ondernemers die fors geïnvesteerd hebben in het mogelijk maken van dit feest in deze crisistijden een mooie en welkome omzet kunnen bewerkstelligen. Nu maar hopen dat het voor iedereen - wandelaars, bezoekers en ondernemers - aangenaam weer blijft!

Het economische bestedingseffect van de Vierdaagsefeesten is circa 28 miljoen euro.

Bezoekersaantallen Vierdaagsefeesten 2010

Zaterdag: 181.000 bezoekers
Zondag: 223.000 bezoekers
Maandag: 145.000 bezoekers
Dinsdag: 205.000 bezoekers


---