Gemeente Alkmaar


Paviljoen2030.nl heeft 100 leden

In 2015 wil de gemeente Alkmaar energieneutraal bouwen. Om dit voor elkaar te krijgen slaan de regionale bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden de handen ineen. Paviljoen 2030 heeft 25 partners en inmiddels zijn 100 leden actief op het platform www.paviljoen2030.nl. Het doel is om samen te werken om kennis over de verduurzaming van de gebouwde omgeving uit te wisselen en te ontwikkelen.

Energieneutrale samenleving

"Onze horizon is het streven van de landelijke overheid om in 2030 tot een energieneutrale samenleving te komen. Bijkomend voordeel: samen zetten we de regio Noord-Holland Noord neer als innovatief op gebied van energie," zegt wethouder Rian van Dam. "Paviljoen2030.nl is een social community waarop leden elkaar kunnen vinden, kennis delen en op basis van elkaars krachten verder groeien. Het is een instrument waarmee we alle lijnen binnen het netwerk warm houden. Onze partners en leden zien veel potentie en mogelijkheden. Dit blijkt ook uit het groeiende aantal leden."

Paviljoen 2030

In 2030 is klimaatneutraal bouwen de standaard. Dat heeft het Rijk beslist. Om dit te realiseren, moeten partijen uit het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven samenwerken. Binnen de regio Noord Holland-Noord gebeurt dit via Paviljoen 2030. Een kennisplatform waarop deze drie partijen kennis uitwisselen over de verduurzaming van de gebouwde omgeving en daarmee de krachten bundelen. Kijk voor meer informatie op www.paviljoen2030.nl.

Het platform komt voort uit een initiatief van de Alkmaarse gemeenteraad en bouwt voort op de vorig jaar door de raad vastgestelde Toekomstvisie Alkmaar 2030.