Ingezonden persbericht



AA-Drink Pro Energy de sportdrank van het IKF EK Korfbal 2010

Zeist 28 juli 2008 - Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en United Soft Drinks B.V. hebben vandaag een suppliercontract getekend voor het IKF EK Korfbal 2010. Nadat ook het contract met het KNKV werd verlengd tot 2012 heeft AA-Drink Pro Energy zich verbonden aan het Europese Kampioenschap Korfbal wat dit jaar in Nederland wordt georganiseerd.

De nieuwe variant van AA-Drink "Pro Energy" wordt tijdens het EK gebruikt om de 16 deelnemende landen van de benodigde energie te voorzien. AA-Drink levert naast het EK de komende 2 jaar bij alle KNKV-evenementen, zoals de Korfbal Challenge en finale van de Lotto Korfbal League in Ahoy de sportdrank. AA-Drink is daarmee al vele jaren de officiële supplier van het KNKV en de nationale korfbalselecties.

Fokko de Noord, Sales/Sponsormanager AA-Drink, is tevreden over de samenwerking met het KNKV en verbindt zich met het nieuwe Pro Energy ook graag aan het EK. "Korfbal blijft één van de speerpunten binnen het sponsorbeleid van AA-Drink. Bij korfbal gaat om een teamsport, waarbij in gemengde samenstelling word gespeeld. 'Iedereen doet mee' en zo is het ook voor onze sportdrank. 'Wat je sport ook is', AA-Drink heeft altijd de ideale sportdrank voor je. Uiteraard staat sportieve kwaliteit hoog in het vaandel en spreekt de unieke sfeer op de tribunes ons aan. We weten uit ervaring dat korfbalwedstrijden een spektakel zijn en verwachten dat ook van het EK. Het EK wordt maar liefst door 16 landen gespeeld en 5 speelsteden in Nederland. Wij verwachten door de enorme betrokkenheid van de korfballers in het hele land dat wij Pro Energy tijdens het EK goed in de korfbalmarkt kunnen zetten", aldus Fokko de Noord.

Ook adjunct directeur van het KNKV, Norman Uhlenbusch, is verheugd dat de samenwerking verlengd en uitgebreid is met het EK: "Wij kennen AA-Drink al jaren als een zeer prettige supplier, die ook goed is voor onze verenigingen. Het is dan voor de organisatie van een groot evenement als het EK fijn om met bekende en betrokken partij samen te werken. Wij zullen Pro Energy o.a. aan onze ambassadeurs meegeven tijdens hun tour door het land, om iedereen vol energie aan het EK te laten beginnen", aldus Norman Uhlenbusch.