Deelnemers Troy Coaster Challenge bekend


RIJSWIJK, 20100721 -- Twaalf personen zijn afgelopen zaterdag geselecteerd voor de Troy Coaster Challenge: een 24 uurs rit in Toverlands houten paradepaardje Troy. Hiervoor werden in totaal 17 fans onderworpen aan een duurtest van 2 uur om te bepalen of zij inderdaad bestand zijn tegen het geweld van de achtbaan: 2 fans hebben de rit helaas moeten staken wegens wagenziekte.

*Testdag Troy Coaster Challenge*
Op 17 juli heeft de European Coaster Club in samenwerking met Toverland de testdag voor de Troy Coaster Challenge georganiseerd. Tijdens deze 2 uur is gebleken of de challengers geschikt zijn om het 24-uur vol te houden. Deze 24-uurs rit wordt gehouden op zaterdag 11 en zondag 12 september aanstaande in Toverland.
Helaas zijn er tijdens deze 2 uur 2 fans geweest die flink last hebben gekregen van wagenziekte. Zij hebben hierdoor de duurtest moeten staken. Hun plaatsen worden opgevuld door de reserve challengers van de desbetreffende clubs.

De challengers die aan de Troy Coaster Challenge gaan deelnemen zijn:

Freundes Kreis Freizeitparks (FKF)
Thomas Thumann
Tim Herre

Onride.de
Bruno Baumeister
Anita Eisert

Rollercoasterfriends
David van den Abeele
Lesley Nevejans

Themepark.nl
Dominique van Os
Jeroen Nieuwenhuis

European Coaster Club
Jo Pools
Martin Porter
Tobias Niepel
Jos Boudestein

*Stichting Doe een Wens*
12 van de 24 achtbaanstoeltjes zijn inmiddels bezet. De overige plaatsen zullen een aantal dagen voor de rit geveild worden op E-bay. Uiteraard is de 24 uurs-rit alleen bestemd voor de echte professionals. De ritten die op de online veilingsite worden aangeboden duren een half uur, een uur tot twee uur.
De opbrengst van de veiling gaat naar de Stichting Doe een Wens. Doe Een Wens Stichting Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect. Maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.
Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 3.300 levensbedreigend zieke kinderen hun fantastische wens. Doe Een Wens kan dit allemaal realiseren dankzij de inzet van ruim 380 vrijwilligers. Giften en fondsenwervende acties (geld, maar ook in natura) van bedrijven, clubs, scholen en (sport)verenigingen zijn samen met de structurele steun van donateurs en sponsoren noodzakelijk. Doe Een Wens Stichting Nederland ontvangt geen overheidsbijdrage. Kijk voor meer informatie op www.doeeenwens.nl

*De European Coaster Club (ECC)*
De European Coaster Club (ECC) is een Europese vereniging voor mensen met een passie voor achtbanen. De vereniging is in Engeland ontstaan en telt inmiddels ruim 2500 leden wereldwijd. Voor de leden organiseert de vereniging regelmatig achtbaantrips. Zo wordt eind september een rondreis door Nederland en België gemaakt. Naast het organiseren van trips, brengt de vereniging ook een eigen magazine, First-Drop, uit.

European Coaster Club





Ingezonden persbericht