Ingezonden persbericht


Nijmegen, donderdag 10 juni 2010

P E R S B E R I C H T

Meer dagprogramma tijdens Vierdaagsefeesten

Voor kinderen, maar ook voor de liefhebbers van het alternatief: de Vierdaagsefeesten introduceren eindelijk een dagprogramma.

Op de Grote Markt vindt op zaterdag, zondag en maandag een flitsend kinderprogramma van Moos Studios plaats. Diego en Sponge Bob zijn beschikbaar voor de Meet & Greet, de Bibaboerderij zet een heerlijke show neer, schmink en straattheater maken het festival compleet. Ook op de Marienburg bij de LUX wordt op zaterdag, zondag en maandag een te gekke voorstelling verzorgd.

Op de Ganzenheuvel is natuurlijk weer iedere dag vermaak speciaal voor kinderen. In de rest van de stad loopt, staat en rijdt iedere dag straattheater.

Dinsdag en donderdag vinden om 11.00 uur de speciale koffieconcerten van All The Way Music plaats in de Stevenskerk. Linda Willems presenteert de magnifieke optredens van Bert Louissen, Bob Bullee, Nezar Souri en Petra Berger. Topmuzikanten die optreden zonder gehinderd te worden door hun handicap.

Theatergroep Telder verzorgt op woensdag-en donderdagmiddag 21 en 22 juli maar liefst acht voorstellingen van 30 minuten in Museum het Valkhof. Voor de prijs van een museumkaartje mag je opeens op een heel bijzondere locatie naar prachtig theater kijken. De collectie van het museum is natuurlijk inbegrepen dus daar ben je wel even zoet. Of de top-of-the-art projectie op de gevel van het museum nog dit jaar tot stand komt is de vraag. Maar kijk voor een voorproefje vast op Vierdaagsefeesten.nl. Is het dit jaar niet dan is Nijmegen volgend jaar in ieder geval een week lang een kunstwerk rijker.

Stichting Smeerolie zal zowel binnen als buiten de deuren van de Kunstraffinaderij op de Burchtstraat (hoek Hertogstraat) van alles en nog wat laten zien op het gebied van kunst. Tal van aangesloten kunstenaars geven een blik in de keuken. En..het is nog te koop ook, dus dat kriebelende gevoel kan bevredigd worden.

De Zomerexpositie in de Stevenskerk sluit met haar tentoonstelling en de prachtige bloemversieringen prachtig aan bij dit aanbod.

De winkels zijn (behalve tijdens de intocht op vrijdag) alle dagen geopend, de terrassen staan klaar voor koffie met gebak en vele restaurateurs sluiten een heerlijk dagje Nijmegen met liefde voor u af met een aantrekkelijk diner. De Vierdaagsefeesten zijn blij met het alternatieve programma. Het is een eerste begin, maar het smaakt nu al naar meer. Voor meer informatie over de precieze tijden en locaties zie www.vierdaagsefeesten.nl

Einde Persbericht


Ingezonden persbericht