Sympathie voor vervoer scouting


VREESWIJK (NIEUWEGEIN), 20100718 -- Wat doe je wanneer je als scouting deel wilt nemen aan het feest van het 100-jarig bestaan van scouting Nederland in Roermond? Daar wil je natuurlijk bij zijn! Het liefst met je eigen boten. Om dat mogelijk te maken vindt aankomende week een bijzonder transport plaats in Nederland. Met een groot binnenvaartschip dat vaart onder de naam Sympathie worden de zeilboten, of "vletten" zoals de scouts ze noemen, door heel Nederland opgehaald en naar Roermond gebracht. Een hele logistieke operatie. Op woensdag 21 juli tussen 9 en 11 uur zal dit transport ook langs Vreeswijk (Nieuwegein/Utrecht) komen.

De scouts van Baracuda Zeeverkenners Utrecht, de Sealions (Wijk bij Duurstede) en Scouting Nifterlake zullen met hun vletten van 26 juli tot 4 augustus aanwezig zijn op de grote jubileum jamboree in Roermond. Omdat het de 100ste editie is, zal dit evenement van het jaar groot gevierd worden. Naar verwachting komen er in totaal 14.000 scouts vanuit Nederland en het buitenland.

Het vervoeren van de vletten naar Roermond blijft altijd een knelpunt. Dit jaar is in samenwerking met het Bureau Voorlichting Binnenvaart en Nederland Maritiem Land gekozen voor een bijzondere oplossing, de inzet van een binnenvaartschip. Waar het binnenvaartschip normaal tot wel 1600 ton zand, grind, kolen of containers vervoert zal het ruim ditmaal gevuld worden met maar liefst 120 vletten. Een spectaculaire vracht die op verschillende plaatsen in Nederland opgehaald wordt. Binnenvaartondernemer van de Sympathie, de familie van Dam, vaart met hun binnenschip langs Vreeswijk (aan de Nijverheidsweg bij Brouwer kraanverhuur) om daar zo'n 15 vletten in het ruim te laden.

Zodra het binnenvaartschip in Limburg de vletten heeft bezorgd zullen de ruimen deels gevuld worden met water en zand. Het met water gevulde schip zal dan als strand en bad worden ingezet tijdens de jubileum viering. Zo kunnen de scouts na al hun activiteiten een fris voetje in een unieke locatie halen. Het is uiteraard ook mogelijk om als bezoeker een dag langs te komen in Roermond en mee te doen aan het grootse scouting evenement. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.jubjam100.scouting.nl

Na 11 dagen feest in Roermond zal het drijvende strand en bad weer worden omgetoverd tot vrachtschip en worden ingezet voor de terugtocht van de vletten

Naar verwachting zal op zaterdag 7 augustus het transport met de vletten van Baracuda Zeeverkenners Utrecht, de Sealions (Wijk bij Duurstede) en Scouting Nifterlake moe en voldaan terugkomen in Vreeswijk.

Scouting Baracuda Zeeverkenners Utrecht, Sealions Wijk bij Duurstede, Scouting Nifterlake





ingezonden persbericht