Vlaamse Rode Kruis kiest voor Mirasol®-syteem van CaridianBCT als pathogeenreductietechnologie

Kwaliteit en veiligheid primair doel voor België’s grootste bloedcollectie-organisatie

LAKEWOOD, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100721 --

CaridianBCT, een vooraanstaand leverancier van technologie, producten en diensten op het gebied van bloedbanken, transfusiegeneeskunde en celtherapie, heeft bekendgemaakt dat het Vlaamse Rode Kruis (VRK) CaridianBCT’s Mirasol®-systeem voor pathogeenreductietechnologie heeft gekozen voor het verbeteren van de veiligheid van bloedplaatjesproducten.

“Als grootste bloedbank van België staat het VRK in de branche bekend als voorloper op het gebied van het implementeren van nieuwe en geavanceerde veiligheidsmaatregelen, en het handhaven van hoge normen voor kwaliteit en veiligheid”, aldus Teresa Ayers, senior vicepresident Pathogen Reduction Technologies bij CaridianBCT. “Gekozen worden als hun voorkeursoplossing voor pathogeenreductie bij bloedplaatjes is een belangrijke mijlpaal voor onze technologie en vestigt het Mirasol-systeem als leider op het gebied van bloedveiligheid.”

Het VRK heeft voor CaridianBCT’s Mirasol-systeem gekozen na grondige in-vitro evaluaties van de kwaliteit van bloedplaatjes en de operationele efficiency en een succesvolle in-vivo patiëntstudie. De introductie van het Mirasol-systeem stelt het VRK in staat zich te houden aan het Belgische mandaat voor pathogeenreductie bij alle bloedplaatjesproducten vóór juli 2011.

Het Mirasol-systeem maakt gebruik van de unieke eigenschappen van riboflavine (vitamine B2), een natuurlijk voorkomende verbinding, en ultraviolet licht voor het onwerkzaam maken van ziekteverwekkers, waaronder virussen, bacteriën, parasieten en witte bloedcellen die eventueel aanwezig zijn in bloedbestanddelen voor transfusie. Het Mirasol-systeem, dat het VRK voorziet van een complete oplossing, zal alle bloedplaatjesproducten—waaronder bloedplaatjes uit volbloed en aferese— kunnen verwerken op één platform. Daarnaast zullen de operationele en logistieke voordelen van het Mirasol-systeem het VRK in staat stellen deze innovatieve technologie op rendabele wijze te implementeren.

CaridianBCT onderhoudt een langdurige relatie met het VRK, dat ook al vertrouwde op het Trima Accel®-bloedafnamesysteem en het COBE® Spectra-afaresesysteem voor geautomatiseerde bestanddeelverzameling en behoeften aangaande therapeutische aferese. Deze relatie wordt verder versterkt door het besluit van het VRK om het Mirasol-systeem te implementeren als de pathogeenreductietechnologie van hun keuze.

Over het Mirasol-systeem:

Het Mirasol-systeem, het enige hulpmiddel op de markt waarbij gebruik wordt gemaakt van een combinatie van riboflavine (vitamine B2), een niet-toxische natuurlijk voorkomende verbinding, en ultraviolet licht, levert onmiddellijk transfundeerbare bloedproducten die bloedbanken in staat stellen pathogeen-gereduceerde bloedproducten af te geven voor tijdige patiëntenzorg. CaridianBCT kreeg in 2007 een CE-merk voor het Mirasol-systeem voor het behandelen van in plasma gesuspendeerde bloedplaatjes, in 2008 voor het behandelen van FFP (fresh frozen plasma, vers bevroren plasma) naast de behandeling van plasma-gereduceerde bloedplaatjesconcentraties die vervolgens worden opgeslagen in PAS (Platelet Additive Solution, trombocytenbewaarvloeistof). Het Mirasol-systeem is beschikbaar voor verkoop in landen waar de CE-markering wordt geaccepteerd. Het is momenteel niet beschikbaar voor verkoop in de Verenigde Staten.

Over CaridianBCT:

CaridianBCT is de toonaangevende wereldwijde leverancier van innovatieve technologieën en specialistische diensten op het gebied van geautomatiseerde bloedafname, therapeutische aferese en celtherapiesystemen, volbloedprocessen en technologieën voor de vermindering van pathogenen. Het bedrijf is patiënten van dienst door zijn inzet voor “Better Blood and Better Lives” door het ontwikkelen en op de markt brengen van producten voor klanten in de sectoren bloedafname, therapeutische aferese en transfusieproducten. Kijk voor meer informatie op:www.caridianbct.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
CaridianBCT
Lisa Hayes, +1 303-408-0285
Directeur Corporate Marketing and Communications

press@caridianbct.com