Gemeente Zoetermeer

Kringloopwinkel Prima Speelgoed schenkt opbrengst aan goed doel

medewerkers Kringloopwinkel Prima Speelgoed
Op donderdagmiddag 22 juli schenkt Kringloopwinkel Prima Speelgoed Palenstein 350 flessen wasmiddel aan de Voedselbank. De wasmiddelen, met een totale waarde van EUR 1.000,-, kunnen worden toegevoegd aan de voedselpakketten.

Het geld komt uit de opbrengsten van de speelgoedkringloopwinkel, die deel uitmaakt van het project Omgevingsvaklieden. Een deel van het bedrag is tevens gedoneerd door deelnemers aan de leefstijlenenquête van Woningcorporatie Vestia. Zij kregen daarvoor EUR 10,- per persoon en konden ervoor kiezen dit te schenken aan Prima Speelgoed.

Bewoners uit Zoetermeer leveren hun gebruikte speelgoed bij Prima Speelgoed in voor hergebruik. De medewerkers sorteren het speelgoed, maken het schoon en repareren het zo nodig, waarna het voor kleine prijsjes ter verkoop wordt aangeboden in het 'winkeltje'. De optelsom van die kleine bedragen komt jaarlijks ongeveer neer op EUR 1.000,- en elk jaar wordt dit bedrag aan een goed doel besteed. Zo werden in 2009 zes nieuwe fietsen geschonken aan de Stichting MOOI voor het geven van fietslessen.

Het project Omgevingsvaklieden komt voort uit de doelstellingen van de werkgroep Palenstein Leeft, waarin gemeente en woningcorporaties samenwerken. Het doel van het project is het terugbrengen van mensen op de arbeidsmarkt, die vaak in een langdurige uitkeringspositie verkeren en daardoor vervreemd raken van de buitenwereld. Naast hun activiteiten aan het speelgoedproject verrichten de omgevingsvaklieden ook werkzaamheden in de wijk, zoals het opknappen van fietsen en het schoon houden van het openbaar gebied.

Website

* www.palensteinvernieuwt.nl