Gemeente Voorschoten

in voorschoten

Uitbreiding 'alcoholvrij gebied' in Voorschoten

Vanaf donderdag 22 juli 2010 wordt in Voorschoten het 'alcoholvrije gebied' uitgebreid. Dit is het door de gemeente aangewezen gebied waarin het niet is toegestaan om op openbare plaatsen alcoholhoudende drank te gebruiken of aangebroken verpakkingen met alcoholhoudende drank in het bezit te hebben. Deze restrictie gold tot voor kort alleen in en rondom het centrumgebied en heeft als doel het terugdringen van overlast door alcoholgebruik. Met de uitbreiding richt de gemeente zich op gebieden rondom scholen, parken en de overige winkelgebieden in Voorschoten.

Uiteraard geldt het verbod niet op terrassen die een vergunning hebben voor het schenken van alcoholhoudende drank, of op een plaats waar een ontheffing op grond van de Drank- en horecawet is verleend.

De uitbreiding betreft de volgende gebieden en de aangrenzende straten in de directe omgeving van het aangewezen gebied:
* Burg. Berkhoutpark, scholengebied Emmaus en Nutsschool, begrensd door Bachlaan - Prins Bernhardlaan - Prinses Margrietlaan - Koningin Julianalaan en Leidseweg.

* Park Adegeest, begrensd door van Beethovenlaan - Bachlaan - Händellaan en verbindingspad tussen de Händellaan en Van Beethovenlaan.

* Winkelcentrum Noord Hofland, begrensd door Admiraal de Ruytersingel
- Jan Evertsenlaan - Calleburghplantsoen en Planciusplantsoen.
* Buurthuis Alettahof en scholengebied Kompas en de Vink, begrensd door Admiraal de Ruytersingel - Thorbeckeweg - Van Hogendorpweg - Aletta Jacobsplantsoen.


* Park Ter Wadding, begrensd door Leidseweg - Ter Wadding - Zeven Provinciën - Groene Draeckpad.

In de volgende straten gold het verbod al:

* Schoolstraat, Voorstraat, Ambachtspad, Kerkepad, Kerkplein, Koningin Julianalaan, Erasmusstraat, Treubplein, Treubstraat, Tramstraat, Bakkersteeg, Overslagstraat, Molenlaan, Wagenerf, Sir Winston Churchillplein, Koninklijke Marineweg, Plein voor het MOC-gebouw, Burgemeester van der Haarplein en de Bloklaan.


* 21 juli 2010